AP-1 autopiloot van Jefa Rudder & Steering

Jefa Rudder & Steering, ’s werelds grootste producent van mechanische roer-, stuursystemen en aandrijfmotoren voor zeiljachten, heeft een autopiloot ontwikkeld.

Door jaren van ontwikkeling werden bestaande autopiloten steeds complexer, uitgebreider en duurder en is er geen “basis” oplossing meer beschikbaar. De Jefa AP-1 autopiloot is het antwoord op de vraag uit de markt naar een betaalbare en gebruikersvriendelijke “standalone” autopiloot. De ontwikkeling is gebaseerd op de jarenlange ervaring en productie van de Jefa autopiloot aandrijfmotoren.

Het controle paneel is zeer gebruikersvriendelijk en is 100% waterdicht. Het driedimensionale geïntegreerde kompas (o.a. ook gebruikt in kruisraketten) garandeert een extreme koersvastheid zelfs bij zware zeegang.

De Jefa AP-1 autopiloot is geschikt voor zowel helmstok als stuurwiel gestuurde schepen waarbij gekozen kan worden uit een scala aan onderdekse Jefa autopiloot aandrijfmotoren. De aandrijfmotoren kunnen allen voorzien worden van een geïntegreerde roerstandaangever waardoor deze niet separaat geïnstalleerd hoeft te worden. De Jefa AP-1 is geschikt voor jachten tot 45‟.

De bovenstaande lay-out toont de uiterst eenvoudige “plug & play” installatie van het Jefa AP-1 autopiloot systeem. Zodra de onderdelen zijn bevestigd en de plus en min zijn aangesloten, is de aandrijfmotor, de koerscomputer en het bedieningspaneel gebruikersklaar. De separate montage van een fluxgate kompas en een roerstandaangever worden door het geïntegreerde concept van Jefa overbodig.

De prijs van de Jefa AP-1 autopiloot bedraagt € 900,- excl. btw. De prijs van de Jefa AP-1 autopiloot in combinatie met de Jefa lineair aandrijfmotor (zoals in het plaatje hierboven is aangegeven) bedraagt € 1.950,- excl. btw.

Uitgebreidere product informatie vindt u op de website www.jefa.com

terug