125 Traditionele zeilschepen onder één vlag op Boot Düsseldorf

Op initiatief van het bureau voor toerisme Friesland Holland presenteren zich acht Nederlandse rederijen met traditionele zeilschepen op één groot plein op Boot in Düsseldorf (21-29 jan. 2012): Holland Traditional Sailing. Het merendeel van de 125 internationaal varende schepen heeft Friesland als thuishaven.

Het Friese toeristenbureau zet de Nederlandse zeilvaart op meerdere beurzen internationaal in de picture. Op de 200 vierkante meter grote eilandstand Holland Traditional Sailing op Boot, ’s werelds grootste watersporttentoonstelling, dient een Lemsteraak van Heech by de Mar uit Heeg als blikvanger. Op de beurs wordt voor het eerst een viertalig magazine over Nederlandse zeilpassagiersschepen uitgegeven: Holland Traditional Sailing, van boerenpramen tot tall ships.

Duurzaam toerisme
“Het doel van het collectief is om zeilen in groepsverband met historische en nieuwe klassieke schepen internationaal meer in beeld te brengen, helemaal nu duurzaamheid een hot item is,” zegt initiatiefnemer Albert Hendriks. “Zeilen is immers één van de meest groene ontspanningsactiviteiten waarbij je zelf kunt bepalen hoe actief en met wie je deze vorm van waterrecreatie beoefent. Er is een wereld van verschil tussen skûtsjesilen en droogvallen op het Wad. Dat brengt Holland Traditional Sailing in beeld. Het magazine inspireert organisatoren van reizen voor scholen en universiteiten, excursies, personeelsuitjes, uitstapjes met een zakelijk of familiair karakter en liefhebbers van zeilcruises. Iedere schipper krijgt als “ambassadeur van Holland” de magazines aan boord om tijdens zijn reizen uit te reiken aan geïnteresseerden.”

Deelnemers Holland Traditional Sailing
Holland Sail, Enkhuizen
Van Hasselt Charters, Enkhuizen
TSC Zeilvloot Harlingen, Harlingen
TSC Zeilvloot Oostzee, Hamm (D)
Heech by de Mar, Heeg
Clark Segel Events, Leer (D)
Sail Charter Sneek, Sneek
Aphrodite Sailing Cruises, Stavoren
Friese Vloot, Stavoren
Boat Charter Holland, Wolvega
Rederij Van Linschoten, Workum

Info: www.hollandtraditionalsailing.nl

terug