Volvo Ocean Race Game briefing bij Dekker Watersport op zondag 11 december

De Volvo Ocean Race Game is ontwikkeld door het toonaangevende Nederlandse gamebedrijf UnitedGames. Op zondag 11 december aanstaande geeft directeur eigenaar Marijn Harinck van UnitedGames een exclusief kijkje achter de schermen van de Volvo Ocean Race game. Marijn, zelf een fervent zeiler, beantwoord vragen en geeft tips & tricks voor de 2e etappe van de Volvo Ocean Race die zondag om 13.00 uur van start gaat. Wat is de snelste koers? Hoe ga je om met weersystemen tijdens de etappe? De briefing van Marijn Harinck vindt plaats op zondag 11 december van 10.30 tot 11.30 in de winkel van Dekker Watersport in Zaandam. Alle Nederlandse deelnemers en geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom. Dekker Watersport is zondag van 10.00 tot 17.00 geopend voor zijn jaarlijkse koopzondag en gevestigd aan de Pieter Ghijsenlaan 4 in Zaandam. Parkeren is gratis. Voor meer informatie www.dekkerwatersport.nl en www.volvooceanracegame.com.

Over de Volvo Ocean Race
Aanstaande zondag 11 december is de start van etappe 2 van de Volvo Ocean Race. Zes schepen starten dan voor een lange etappe van Kaapstad, Zuid -Afrika naar Abu Dabhi, V.A.E. over maar liefst 5430 nautische mijlen. Sinds de vorige editie in 2008-2009  is er naast de normale race ook een virtuele race. Hier doen op dit moment maar liefst 120.000 zeilers wereldwijd aan mee. Circa 10.000 is hier van Nederlands. De vorige editie is gewonnen door een Nederlander!

Over de Volvo Ocean Race Game
De VORG is een online game waarbij je zelf een VOR 70 boot bestuurd. Je start gelijk met de echte boten en zeilt hetzelfde traject. Ook heb je de beschikking over dezelfde zeilen en windinformatie als de echte boten. Gelukkig zit er ook een stuurautomaat bij zodat je de boot niet 24 uur per dag zelf hoeft te sturen. Je kunt je boot ook besturen vanaf een Iphone of Android smartphone. Hiervoor zijn speciale apps te downloaden. Alle deelnemers kunnen in de game met elkaar twitteren, facebooken en mailen. De VORG heeft dus ook een social media kant. De hoofdprijs is een gloednieuwe Volvo XC60 personenauto. Serious gaming dus!

terug