LongIsland 40 Runabout in productie

LongIsland Shipyards uit Aalsmeer is onlangs begonnen met de bouw van de eerste LongIsland 40 Runabout welke in mei 2012 te water zal gaan. Met de 12 meter lange LongIsland 40 Runabout voldoet de LongIsland aan de vraag naar een snelvarend open gentleman’s motorjacht met een hoge kwaliteit van afwerking en superieure vaareigenschappen.

Stijlvol lijnenspel
Het unieke aan de LongIsland 40 Runabout is dat deze klassiek gelijnde boot een aantal eigenschappen combineert zonder compromissen te hoeven sluiten. Ten eerste combineert de LongIsland 40 Runabout een stijlvol lijnenspel met topprestaties en de allernieuwste techniek zoals het Masterbus systeem van Mastervolt. Daarnaast is het gelukt om het genot van open varen te combineren met een royale accommodatie onderdeks.

Het open brugdek en de ruime kuip zijn ontworpen om optimaal te genieten van het varen in de open lucht en bieden veel ruimte en comfort aan een grote groep opvarenden of aan een intiem gezelschap. Onderdeks bevinden zich een eigenaarshut met vrijstaand bed, een royale badkamer met separate doucheruimte, een salon met L-bank en een 2 persoons gastenhut. Het gehele interieur is uitgevoerd in een teakhouten betimmering met witte kraaldelen in superjacht-kwaliteit met een scheepse uitstraling welke toch veel licht en warmte biedt.

Bouwnummer 1
Bouwnummer 1 van de LongIsland 40 Runabout is voorzien van alle luxe en comfort om ook een langdurig verblijf aan boord aangenaam te maken. De cabriokap en verwarming maken het varen onder mindere weersomstandigheden tot een comfortabele aangelegenheid. Daarnaast is de boot voorzien van een airconditioning, een generator en  een was- droogcombinatie. De kombuis bevindt zich op het brugdek achter de stuurstand en tegenover de dinette en is compleet ingericht met magnetron/oven, koelkast en elektrische kookplaat.

Het elektrische systeem is het volledige state of the art Mastervolt Masterbus digital switching systeem. Middels een touch screen in de salon wordt het complete 24V en 230V elektrische systeem beheerd en kan alle apparatuur aan boord bediend worden. Daarnaast wordt de boot voorzien van een Digital Diesel Control generator met intelligente besturing, de E7 touch screen GPS plotter van Raymarine en een OF / OF back up startsysteem. De Masterbus installatie en de Raymarine plotter zijn te koppelen aan een smartphone of tablet computer waarmee praktisch de hele boot van afstand te bedienen is en de toestand van de boot te controleren is.

Het onderwaterschip van de zeewaardige LongIsland 40 Runabout is zo ontworpen dat de boot op zee snel en comfortabel kan varen. Zeer veel aandacht is besteed aan de zeewaardigheid en aan het efficiënt gebruik van brandstof. De LongIsland 40 Runabout wordt standaard geleverd met twee Yanmar diesel motoren van 315 pk met schroefassen. Voor de voortstuwing van bouwnummer 1 zorgen twee Volvo Penta IPS 500 motoren van 370 pk die de boot een topsnelheid van 37 knopen geven. De combinatie van de twee Volvo IPS 500 met de twee tanks van 700 liter elk zorgt ervoor dat de LongIsland 40 Runabout een zeer grote actieradius heeft. Zo vaart de boot op 1 tankinhoud ruim acht keer de afstand IJmuiden – Lowestoft met een kruissnelheid van ruim 20 knopen.

Joystick bediening
Bij het afmeren en manoeuvreren in kleine ruimtes kan er gebruik gemaakt worden van het  Volvo docking-system welke middels een joystick bediening het varen tot een peulenschil maakt. Het Volvo positioning-system zorgt er bovendien voor dat de boot automatisch op de gekozen positie blijft liggen.

Met de LongIsland 40 Runabout heeft LongIsland een uniek stijlvol snelvarend motorjacht in het programma dat het optimale genieten van open varen mogelijk maakt en tegelijkertijd een comfortabele accommodatie met 4 vast slaapplaatsen in 2 aparte hutten biedt.

LongIsland Shipyards BV
Uiterweg 104B
2341 KT  Aalsmeer
Tel: 0297 – 383300
info@longisland.nl

www.longisland.nl

terug