Innovaties van Side-Power op METS 2011

Tijdens de afgelopen METS presenteerde de bekende Noorse fabrikant van boegschroeven, hydraulische besturing en stabilisatie systemen 3 nieuwe producten.
• Nieuwe serie inklapbare thrusters  van 130 tot 210 kgf, nu ook geschikt voor inbouw als boeg- en hekschroeven in aluminium en stalen jachten.
• AC thrusters op 380V van 550 tot 1400 kgf!
• S-Link Gateway voor koppelen van Side-Power bussysteem aan CAN-bus.

Side-Power SR130, SR170 en SR 210 inklapbare boeg- en hekschroeven. Nieuwe serie retractable thrusters nu voor alle bootconstructiematerialen!
Naast de bekende SR80 en 100 zijn er nu ook 3 zwaardere wegklapbare uitvoeringen leverbaar. De 3 modellen leveren respectievelijk 130, 170 en 210 kgf.

Deze nieuwe SR serie heeft een andere opbouwconstructie zodat deze nu ook kan worden ingebouwd in aluminium en stalen casco’s. De thruster motor is uiteraard nog steeds statisch op de bovenschaal gemonteerd waardoor het draaipunt geen slijtage en lekkage kan veroorzaken, een belangrijk voordeel van Side-Power retractables t.o.v. andere systemen op de markt. De bovenste schaal met motor wordt vervolgens met een flens op de onderbak gemonteerd welke uit composiet, aluminium of staal kan zijn vervaardigd.
Twee krachtige actuators klappen het schroeftunnel gedeelte razend snel in en uit en vergrendelen het systeem voor optimale veiligheid en duurzaamheid.

Uiteraard zijn de nieuwe SR modellen ook met de inmiddels vermaarde proportionele besturing leverbaar voor het traploos en efficiënt doseren van het vermogen.

Side-Power biedt nu dus ook inklapbare boeg- of hekschroeven voor snelvarende motorjachten of zeiljachten tot 25 meter gebouwd in composiet, aluminium of staal.

http://www.asabootelectro.com/producten/1001/Retractable-Boegschroeven/

Side-Power AC trusters tot 1400 kgf
Side-Power biedt nu keuze tussen hydraulisch of AC elektrisch voor zwaardere toepassingen en continue gebruik van boeg- en hekschroeven.

Met de introductie van de SAC electrische trusters op draaistroom biedt Side-Power nu 5 modellen met een stuwkracht van 550, 750, 1000, 1200 of 1400 kgf.

De frequentie geregelde AC motor is via de VFD besturing uiteraard ook proportioneel doseerbaar en wordt aangestuurd via het beproefde S-Link systeem. Zo kunnen in een S-Link netwerk bijvoorbeeld hydraulische- en electrische boegschroeven worden gecombineerd.

Belangrijke eigenschappen van het Side-Power DC en hydraulische programma zijn zeker terug te vinden in de AC serie, zoals het eerder genoemde S-Link met bijbehorende bedieningspanelen en ook de dubbele Q-propellers met tegengestelde draairichtingen en gering geluidsniveau.

Deze AC thrusters zijn typisch geschikt voor werkschepen of luxe jachten tot ca. 55 meter.
http://www.asabootelectro.com/producten/1180/Side-Power-Electrische-AC-Thrusters/

S-Link Gateway,  communicatie met andere CAN-Bus systemen
Het beproefde S-Link monitoring en besturingssysteem van Side-Power kan nu ook worden geïntegreerd in een overkoepelende systemen aan boord van luxe jachten. Via de S-Link Gateway kunnen gegevens en alarmeringen via MODBus of NMEA2000 worden overgedragen.

Wil een jachtbouwer of systeem integrator ook vanuit andere systemen controle instructies naar de S-Link bus sturen dan kan dat nadat er een licentie overeenkomst is gesloten tussen werf en Side-Power.

Vraag via ASA Boot Electro voor meer informatie over de mogelijkheden en deze samenwerking.

terug