Complete energiesystemen van WhisperPower op Boot Düsseldorf

Op Boot Düsseldorf (stand nr. 10 F17) zal WhisperPower een viertal nieuwe energiesystemen introduceren variërend van een klein eenvoudig systeem voor jachten vanaf 8 meter tot systemen voor jachten tot 25 meter met alle mogelijke energievragende apparatuur aan boord.

Basic Comfort systeem
Dit is kleinste systeem bestaande uit een 3.5 kW Whisper Power Centre sinus omvormer/acculader, een afstandbedieningspaneel met energie monitor, een walaansluiting met scheidingstrafo en een set long life GEL power accu’s.

Het Advanced Systeem
Dit systeem is samengesteld uit de Genverter 7 i zijnde een variabele toeren generator die 24 V levert aan de boordaccu’s of 230 V via de 3.5 kW omvormer/ acculader, het Power Systeem paneel met ingebouwde energie monitor en een set GEL accu’s. Het complete DC en AC boordsysteem kan hiermee gevoed worden. Het 230 VAC vermogen bedraagt maar liefst 7 kW, voldoende voor elektrisch koken, airco, was- en afwasmachine en andere 230 V apparaten. “Stille stroom” wordt geleverd door de zeer betrouwbare en energie- zuinige sinus omvormer (3.5 kW), die ook walstroom tekort bij kan ‘bijbufferen’. De drie-traps acculader levert tot 90 A laadstroom. Dit systeem in volledig plug-en-play te installeren. Het systeem staat garant voor een veel lager brandstofgebruik door toepassing van de variabele toeren permanent magneet technologie.

Admiral Systeem
Het Admiral Systeem is ontwikkeld voor jachten en kleine beroepsvaartuigen vanaf 12 meter. Het totale vermogen bedraagt 9.5 kW met voldoende piekvermogen om inductieve belastingen op te starten. Als basis dient de superstille WhisperPower SQ 6 1500 toeren generator, waarvan de AC uitgang direct aangesloten wordt op het WhisperPower Centre. Op het Whisper Power Centre wordt daarnaast de walaansluiting, al dan niet via een scheidingstrafo, aangesloten. Het Power Systeem Control Panel (PSCP) bedient zowel de Whisper generator als de Whisper Power Centre omvormer /acculader van 3.5 kW. Een tekort aan walspanning kan worden bijgevoed door het Whisper Power Center vanuit de accu’s. Bij dit systeem is gekozen voor  WhisperPower High Density deep cycle AGM accu’s, goed voor 700 volledige cycli.

Royal Systeem
Het Royal Systeem biedt de perfecte oplossing voor jachten en beroepsvaartuigen vanaf 16 meter. Hier is gekozen voor de WhisperPower SQ 12 (12 kW) basis generator, gekoppeld aan twee Whisper Power Centres van 3.5 kW die parallel aan elkaar zijn verbonden. Het totale systeem vermogen is bijna 20 kW.  “Silent power” bedraagt 7 kW en het laadvermogen 180 A. Dit systeem kan ook in drie-fase (3×400 VAC) uitgevoerd worden, maar dan met 3 Power Centres. Voor de Royal Systemen worden de 2 VOLT GEL power tractie accu’s meegeleverd.

terug