SVC River 1320: primeur op Boot Düsseldorf

Tijdens Boot Düsseldorf introduceert Jachtwerf Klaassen uit Voorschoten de jongste telg van de Super Van Craft-familie: de SVC River 1320.

,,De SVC River is een volledig nieuw innovatief ontwerp. Het concept ontwerp van jachtontwerpbureau Sea Level is voorgelegd aan een grote groep Super Van Craft-eigenaren. Aan de hand van hun wensen en ideeën is het definitieve ontwerp van de River ontstaan. Het schip sluit aan bij deze tijd en zal zeker ook jongere mensen aanspreken’’, zegt Robert Schotman van Jachtwerf Klaassen.

Het stalen CE-C gecertificeerd rondspant motorjacht is bedoelt voor gebruik op binnenwater en de (grote)rivieren. In verband met het vaargebied is de diepgang beperkt tot 1,10 meter. De vaste doorvaarthoogte van het schip is 2,45 meter.  De romp vertoont typische kenmerken van de klassieke Super Van Craft; een degelijke stalen rondspant, met elegante waaiersteven  en ‘tumble-home’ in het achterschip. De eigentijdse opbouw kenmerkt zich door veel rondingen en een subtiele overhang, met een duidelijke knipoog naar het verleden. Het jacht is voorzien van een ruime, open kuip met, optioneel, een directe toegang tot het zwemplatform. Deze is door middel van een deur bereikbaar. De half open salon ligt gelijkvloers met de kuip. Het half open deel van deze ruimte is volledig afsluitbaar door een cabriolet kap. Wanneer de kap niet in gebruik is, kan  deze worden weggeborgen in een beugel. Zowel de dinette als de kuip bieden ruim zitplaats aan 6 personen.

Onderdeks biedt de custom built River een ruime accommodatie met slaapplaats voor 2 personen, een zithoek, een luxe natte cel en een kombuis. De dinette wordt zo ontworpen, gebouwd en ingericht dat de mogelijkheid bestaat twee gasten mee uit logeren te nemen. Bij het interieur ontwerp ligt de nadruk op de creatie van een eigentijdse, open ruimte. Het standaard maritieme interieur is hierbij volledig losgelaten. Jeroen van der Knaap van Sea Level: ,,De SVC River 1320 richt zich op een nieuwe doelgroep binnen de Super Van Craft-schepen. Tot nu toe waren de jachten ingericht op complete families, de River 1320 beperkt zich tot twee opvarenden. Het resultaat is een ruim en luxueus schip dat zich uitstekend leent voor langere tochten over de grote rivieren.’’

,,We hebben in een vroeg stadium van het ontwerp & engineering al uitvoerig overleg gehad met de werf en toeleveranciers. Hierdoor wisten we exact welke informatie er nodig was voor een efficiënte productie”, aldus Bastiën Ligthart van Sea Level.

De River is leverbaar in zowel een cabrio-uitvoering als in een dichte versie.  Ook kan gekozen worden voor een snelvarende aluminium versie. Deze is met name geschikt voor de Middellandse Zee.

Specificaties:

13,20 x 4 x 1,10 m / doorvaarthoogte: 2,45 m / gewicht: 16 ton / motor: VW Marine TDI 200-6, 147 kW/200 pk / boeg- en hekschroef: Sidepower SEP80/185T / brandstof: 460 ltr., water: 530 ltr., vuilwater: 340 ltr. / prijs vanaf 780.000 euro incl. BTW

www.sealevel.nl

terug