Speciale editie Van Wijk 830 Classic

Zo nu en dan heb je als bouwer het voorrecht een sloep geheel naar eigen inzicht te mogen bouwen. Een sloep afwijkend in zijn soort. Vaak opvallend door nog niet eerder toegepaste kleurcombinaties, nieuwe betimmeringen, of voorzien van de allerlaatste gadgets. Een schip dat zowel bij jezelf als andere liefhebbers emoties oproept.

Niet alleen een schip met een bouwnummer maar met een ziel en bovenal een pakkende naam. Een naam, welke naar verloop van tijd een begrijp wordt. Bij ons roepen diverse van deze namen van demonstratieschepen mooie herinneringen op. ‘Mellow Yellow’, ‘The King of Bling’, ‘Amazing Gray’ en ‘Villa Vanilla’. Of ze nu opvallen door hun kleurstelling, de weldadige luxe of het extreem aantal pk’s aan boord, het zijn stuk voor stuk unieke schepen welke een reflectie zijn van de heersende tijdgeest.

In 2012 zal een nieuwe naam aan dit illustere rijtje worden toegevoegd. ‘Silver Shadow’. Een Van Wijk 830 Classic in een, zoals de naam al doet vermoeden, spraakmakende kleurcombinatie. Voorzien van nog niet eerder bij dit type toegepaste stijlelementen. Brede teak vloerdelen, white-wash betimmering, de allernieuwste Sunbrella stofferingen voor kap en kussens en stoer geborsteld roestvast staal beslag. Het geheel een harmonieuze symfonie.

Ze wordt op dit moment op een geheime plaats in Nederland gebouwd en zal voor het eerst op de Hiswa Amsterdam (6-11 maart 2012), aan het grote publiek worden getoond. U, als Van Wijk-adept, houden wij graag op de hoogte van de bouw van deze sloep. Als u zich echter niet kunt beheersen en haar eerder in levende lijve wenst te bewonderen, kunt u een afspraak met ons maken.

Gegevens Van Wijk 830 Classic ‘Silver Shadow’
Lengte over alles: 8,30 meter
Breedte: 3,00 meter
Diepgang: 0,70 meter

Doorvaarthoogte: 1,50 meter
Gewicht: ca. 2.500 kg
Materiaal: polyester
Motor: Yanmar 125pk TD
Navigatie: Raymarine e7 netwerksysteem
Ontwerp: Pieter Beeldsnijder
Lloyds CE-keur: kustwater, 12 personen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Van Wijk Maritiem b.v.
Peter van Wieringen
Zoeterwoudseweg 21D
2321 GM LEIDEN
telefoon +31 (0) 71 – 5767777
www.vanwijkmaritiem.nl

terug