Boatfit: Stevige vakkennis voor boot- en zeilfanaten

Een concept dat zijn deugdelijkheid bewezen heeft: van 24 tot 26 februari 2012 gaat in de Messe Bremen de zevende editie van Boatfit door en de beurs belooft een heel bijzondere maritieme ervaring voor liefhebbers van boten en zeilfanaten te worden. “Boatfit is de enige klassiekerbeurs van dit type in Duitsland waar experten in refit, restauratie, renovatie en onderhoud van GVK, houten of stalen boten en jachten hun inzichten meedelen en vragen van bezoekers meteen ter plaatse beantwoorden. Hier kunnen de bezoekers werkelijk alles vragen en wij verwijzen hen doelgericht naar de juiste contactpersoon“, vertelt Gabriele Frey, projectleidster van Boatfit bij organisator Messe Bremen.

Bijzonder heuglijk: nu al hebben meer exposanten geboekt dan in vorige jaren waardoor een uitgebreid aanbod gegarandeerd is. Op het programma staan thema’s zoals elektriciteit en elektronica evenals motoren en aandrijvingen, verven, lakken en onderhoudsmiddelen. Bovendien zijn er tips van experten, advies, suggesties en concrete oplossingen voor zeilen en takelage, botenbouw en reparaties, veiligheid en praktische zeemanskunde. Ook het klassieke forum is er weer. Daarbij gaat op de beurszondag traditioneel de nautische vlooienmarkt door.

De bezoeker kan stevige vakkennis opdoen tijdens meer dan 130 voordrachten. Zo geeft Marcus Schlichting van Palstek Verlag tips van zeilers voor zeilers. Het publiek komt onder andere aan de weet hoe men van een goed zeildoek een schot voor een trap kan bouwen of zijn bootshaak kan laten drijven. Auteur Bastian Hauck vertelt over de refit van de Tadorna, zijn 50 jaar oude folkeboot, die na bijna 7 000 gezeilde mijlen in een erbarmelijke toestand en eigenlijk schrootrijp was en zeilexpert Martin Krings toont in zijn voordracht ‘Basis GVK-refit, reparaties aan polyesterboten’ manieren om structurele schade zoals fijne haarscheurtjes te herkennen en duurzaam te repareren. De expert voor dekbekledingen en alle vragen over het thema hout is Martina Georgus.

Naast de kosteloze voordrachten zijn er workshops en seminaries die in samenwerking met bootsausbildung.com aangeboden worden. Hier kunnen belangstellenden een cursus over scheepsradio volgen en daarna een proef afleggen of een intensieve opleiding volgen over alles wat met het weer te maken heeft. Het volledige betalende aanbod vindt u op www.bootsausbildung.com/boatfit of op het nummer 0421-4989795 waar u zich ook vooraf kunt laten adviseren.

Een speciaal actieprogramma richt zich tot kinderen: bij de doe-workshop van Ursula Latus kunnen ze een dinghy bouwen of leren hoe men vakkundig een zeemansknoop legt. Bij de knutselworkshop geeft museumpedagoge Niels Dresing onder het motto ‘Volle kracht vooruit – met motor en zeil tegen de wind’ wat informatie over het thema.

De zevende Boatfit vindt plaats van 24 tot 26 februari 2012 telkens van 10 tot 18 uur in hal 6 en 7 van de Messe Bremen. Een dagticket kost 9 euro, met korting 7 euro, een avondticket vanaf 15 uur kost 6 euro.

Meer informatie en de actuele exposantenlijst vindt u ook op www.boatfit.de.

terug