Waarschip Werf in Farmsum genomineerd voor IMK-award

Waarschip Werf is genomineerd voor de IMK-award. De Farmsumse specialist in elektrisch varen en zeilen strijdt met vijf andere kanshebbers op de onderscheiding die dit jaar voor het eerst door het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) wordt uitgereikt.

foto: Benno Zwanenburg. 

De IMK-award wordt eind oktober overhandigd aan de ondernemer met de ideale combinatie van passie voor ondernemerschap, toekomstgerichtheid, flexibiliteit en succesvol ondernemerschap in de regio. “We willen juist die ondernemer op een voetstuk zetten die er in slaagt om een succes te maken van een bijzonder concept”, legt Han Dieperink (directeur IMK) uit. “Want het is absoluut niet eenvoudig om in deze periode van recessie het hoofd boven water te houden. Toch slaagt een groot aantal unieke ondernemers daarin. Met dank aan echte liefde voor dat wat ze doen en gevoel voor succesvol ondernemen in de regio.”

Verheugd
Eigenaar Louis Hijlkema is verheugd met de nominatie. “Dat is toch geweldig? En een mooie bevestiging dat we hier goed bezig zijn. We zijn een echt familiebedrijf en scheepvaart zit ons gewoon in het bloed. We zijn verknocht aan dit vak en aan de scheepvaart. Het bouwen van schepen in composiet middels een zeer arbeidsvriendelijke vacuüm-injecteermethode is onze core-business. Dit levert milieuvriendelijke, elektrisch aangedreven jachten op en daarmee proberen we steeds zo innovatief mogelijk bezig te zijn. Duurzaamheid staat bij ons daarnaast ook hoog in het vaandel. Steeds nieuwe ontwikkelingen implementeren, zodat we onze klanten altijd het beste kunnen bieden: daar staan we voor. En de beschikbare mogelijkheden zijn nog lang niet gebruikt, dus we hebben nog geweldige uitdagingen voor ons liggen.”

Vakjury
Waarschip Werf werd gekozen uit een grote groep ondernemers. Een vakjury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar is van de onderscheiding. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wetenschap, de publieke en private sector: Enno Masurel (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen/directeur van het VU Center for Entrepreneurship, Vrije Universiteit Amsterdam), Ger Jaarsma (directievoorzitter Kredietbank Nederland), Irene de Ruijter (eigenaar Mindful Marketing) en Han Dieperink (directeur Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf).

www.waarschip.com

terug