SABA Marine presenteert Wheelmark certificering tijdens METS 2011

Op METS 2011, Amsterdam 15 t/m 17 november a.s., presenteert SABA haar Wheelmark certificering op de complete SABA Marine productrange. Deze certificering, uitgegeven door Warrington Certification Limited, laat zien dat de MS polymeer afdichtings- en verlijmingsproducten van SABA Marine voldoen aan de hoge kwaliteits- en (brand)veiligheidseisen die gesteld worden in de internationale jacht- en scheepsbouw.

Warrington Certification Limited is een instituut onder de Marine Equipment Directive en verzorgt Wheelmark certificeringstrajecten voor producten voor gebruik op schepen die varen onder de vlag van de Europese Unie. Wheelmark wordt inmiddels internationaal gerespecteerd.

Producten met een Wheelmark certificering dienen te voldoen aan strenge kwaliteits- en (brand)veiligheidseisen. Dit wordt getest door een brandtest, maar ook wordt gekeken naar kwaliteitseisen in het productieproces van de fabrikant en producteigenschappen, zoals de hoeveelheid schadelijke stoffen in het product. Met de Wheelmark certificering garandeert SABA Marine een (brand)veilige verlijming aan boord van het schip of de jacht. Het complete productenpakket van SABA Marine is inmiddels Wheelmark gecertificeerd.

Complete range
Elk SABA Marine product is ontwikkeld afgestemd op de eisen die de desbetreffende toepassing aan boord met zich meebrengt. De productrange van SABA Marine bestaat o.a. uit de 1-componentige dekverlijmer Sabadeck en de tijdens METS 2010 geïntroduceerde,
2-componentige variant Sabadeck Fast voor het vacuüm verlijmen van (prefab) dekken. Voor het afdichten van de deknaden is Sabacaulk beschikbaar.

Voor alle veelvoorkomende afdichtingen en verlijmingen in het interieur en exterieur is de Sabatack-range beschikbaar die varieërt in (eind)sterkte, viscositeit, modulus en verwerkingstijd. Sabatack 760, een innovatief systeem voor het afdichten en verlijmen van ruiten, complimenteert het SABA Marine assortiment. Sabatack 760 heeft een diepzwart uiterlijk dat uitstekend bestand is tegen blootstelling aan UV. Naast de reguliere versie is een XL-versie beschikbaar met een extra lange open tijd van 20 minuten, speciaal voor grotere raamconstructies en/of gebruik in warmere omgevingen.

Duurzaam ondernemen
De Wheelmark certificering past uitstekend in het beleid van SABA als het gaat om kwaliteit, milieu en veiligheid. SABA is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kitten op basis van MS polymeer. Steeds meer jacht- en scheepsbouwers en eigenaren vinden het belangrijk om ‘groene producten’ te gebruiken. Kitten gebaseerd op MS polymeer technologie winnen daarom ook aan populariteit.

MS polymeer technologie biedt veel voordelen ten opzichte van de veelgebruikte polyurethanen in de markt. Zo is de kit vriendelijk(er) voor mens en milieu omdat er geen isocyanaten en oplosmiddelen in gebruikt worden. In veel gevallen is een (agressieve) oplosmiddelhoudende primer niet nodig om de ondergronden voor te behandelen, omdat MS polymeer producten van nature al een uitstekende hechting hebben op een breed spectrum aan materialen.

Presentatie op de stand
Op de stand van SABA op de METS, nr. 01.157, wordt de Wheelmark certificering op de complete SABA Marine MS Polymeer productrange geïntroduceerd aan de internationale scheeps- en jachtbouw. Ter plekke wordt uitleg gegeven over de voordelen van deze certificering op de producten.

terug