Oostelijke sluiskolk bij Heel voorlopig dicht

Vanaf maandag 10 oktober wordt de oostelijke sluiskolk bij Heel gestremd. Dit heeft gevolgen voor zowel de beroepsvaart als de recreatievaart. Beroepsvaart wordt gerouteerd via het Lateraalkanaal of over de Maas. Voor recreatievaart is sluis Heel gesloten. Door beroeps-en recreatievaart  te scheiden, kan Rijkswaterstaat de veiligheid en een vlotte doorgang beter waarborgen.  Scheepvaart moet in elk geval rekening houden met vertraging.

Beroepsvaart
De werkzaamheden aan de oostkolk duren een jaar. In deze periode moet de beroepsvaart via de marifoon contact opnemen met de sluiswachter: VHF 18 (afvaart) en VHF 20 (opvaart). De sluiswachter verwijst de beroepsvaart naar het Lateraalkanaal of naar de route via de Maas.

Recreatievaart
De recreatievaart kan tot januari 2013 geen gebruik maken van sluis Heel. Deze vaar-tuigen moeten over de Maas via sluis Roermond en sluis Linne. Het snelvaargebied op het Lateraalkanaal Linne-Buggenum blijft toegankelijk voor de recreatievaart. Op verschillende locaties op de vaarroute staan informatieborden over de te volgen route.

Sluis beter toegankelijk
Begin 2013 is de kolk verlengd van 142 naar 225 meter. Dit maakt de sluis toegankelijk voor boten met een lengte van 193 meter, een breedte van 12 meter en een diepgang van 3,5 meter. De Belgisch-Nederlandse aannemerscombinatie Besix/Mourik-Limburg voert de werkzaamheden uit.

Informatie
Al het scheepverkeer dient rekening te houden met vertraging. Meer algemene informatie is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/sluisheel. Voor berichten aan de scheepvaart kijk op www.infocentrumbinnenwateren.nl of teletekstpagina 721. Voor vragen aan Rijkswaterstaat kunt u gratis bellen met 0800-8002.

Het verlengen van de sluiskolk bij Heel valt onder het overkoepelende project Maaswerken. 

terug