Nominaties HISWA motorboot van het jaar 2012 bekend

Op donderdag 6 oktober zijn tijdens de testdag in Muiden drie boten genomineerd voor de Motorboot van het Jaar 2012, een initiatief van de HISWA Amsterdam Boat Show. De Bruijs Coaster 14.00 OC, de Wayer Osprey 34 en de Beneteau Swift Trawler 44 maken kans om de gewilde prijs in de wacht te slepen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de openingsdag van HISWA 2012, op dinsdag 6 maart in Amsterdam RAI.

Geselecteerde boten tonen zich robuust in harde wind en hoge golven
Voor de testdagen werden vier boten geselecteerd door de jury: De Bruijs Coaster, de VanDutch 30, de Wayer Osprey 34 en de Beneteau Swift Trawler 44. “De kwaliteit van de boten was hoog dit jaar”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen – directeur van Azure Naval Architects.  “Ondanks een windkracht 6 tot 7 en hoge golven, konden alle vier de boten voluit getest worden. Ook bij de twee kleinere open boten was het niet nodig testonderdelen aan te passen.” De VanDutch 30 kwam ten opzichte van de andere boten net iets tekort en werd niet genomineerd. De jury was desondanks erg enthousiast over de sterke constructie van de boot, waarmee flinke golven met hoge snelheid probleemloos en geruisloos werden getrotseerd. De boten werden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waarbij een innovatief karakter het zwaarst weegt, gevolgd door constructie, vaareigenschappen en in iets mindere mate design en prijs/ kwaliteitverhouding.

De volgende boten zijn genomineerd voor de prestigieuze prijs:
 
Bruijs Coaster 14.00 OC – Stoer schip met een eigen uitstraling
Dit stoere schip heeft een hele eigen en scheepse uitstraling en is vernieuwend qua vorm. Volgens de jury het werk van ontwerper Willem Nieland in combinatie met de eigen ideeën van de bouwers, vader en zoon Bruijs. Samen met de sterke vaarkwaliteiten en de goede constructie voegt dit schip echt iets toe aan de markt. “Een boot waarop je je thuis voelt en de wereld mee rond wilt varen”, aldus de jury.

Wayer Osprey 34 – Prachtige boot, tot in detail afgewerkt
“Varen in deze Wayer geeft sterk het gevoel van luxe”, zo is de jury van mening. De luxe komt niet alleen tot uiting in het comfortniveau, maar is tot in detail doorgetrokken in het design, de styling en de afwerking van de boot. De passie van de bouwers is duidelijk terug te zien. Deze boot vormt in de halfglijder-uitvoering een sterk concept voor varen in Nederland.
 
Béneteau Swift Trawler 44 – Veel comfort én hard varen
De jury looft  het comfort van deze Beneteau met de aantrekkelijke flybridge en zowel binnen als buiten een panoramisch uitzicht en veel ruimte. Opvallend aan deze boot is de combinatie van comfort en de capaciteiten om heel snel te varen. “Deze boot staat garant voor veel vaarplezier”, aldus de jury.

Keurmerk van toonaangevende Nederlandse en Belgische watersportmedia
Maandag 10 oktober werden de nominaties bekend gemaakt aan de bedrijven die met hun geselecteerde schip deelnamen aan de testdag. De genomineerde boten mogen het nominatielogo voeren van de HISWA Motorboot van het Jaar 2012. Een krachtig stempel van de jury, bestaande uit redacteuren van toonaangevende Nederlandse en Belgische watersportmedia. Ook levert de nominatie uitgebreide exposure én een gratis ligplaats op HISWA 2012 op. De boot die tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show tot winnaar wordt uitgeroepen, mag heel 2012 de titel ‘HISWA Motorboot van het Jaar’ dragen.

HISWA Amsterdam Boat Show 2012 – 6 t/m 11 maart in Amsterdam RAI
De HISWA Amsterdam Boat Show 2012 vindt plaats van dinsdag 6 tot en met zondag 11 maart in Amsterdam RAI. Meer informatie over de HISWA Motorboot van het Jaar 2012 en de watersportbeurs is te vinden op www.hiswarai.nl

Op de foto: Bruijs Coaster 14.00 OC  

terug