efm geeft voor de derde keer premie terug

efm onderlinge schepenverzekering in Meppel heeft een uitstekend boekjaar achter de rug. De schadelast was minder dan begroot en dus werd een prima resultaat geboekt. En zoals het een echte onderlinge betaamt, profiteren de deelgenoten daar van.Daarom geeft efm voor het derde achtereenvolgende jaar een groot deel van de winst terug aan haar deelgenoten. Zij krijgen maar liefst 8,5 % terug van de voorschotpremie over boekjaar 2010/2011. Tevens wordt de premie voor het komende boekjaar niet verhoogd.

Belonen
Volgens directeur Tom Boerema werpen de goede preventieve adviezen van de tien experts van efm hun vruchten af. “Derhalve is de schadelast weer minder dan verwacht. Wij vinden het dan ook erg prettig om hun te ‘belonen’ met een premieteruggave. Je ziet dat als we samen werken aan een veilige omgeving, we daar allemaal van profiteren. Wij als onderlinge willen in tegenstelling tot een commerciële verzekeraar immers geen winst maken. efm deelgenoten betalen dus nooit te veel.”

Groeien
Dat de mensen dat weten te waarderen blijkt wel uit het feit dat efm het bijzonder goed doet in de binnenvaart. Boerema: “Vele schippers weten de eerlijke premie, fantastische service en persoonlijke betrokkenheid van efm te waarderen. Tel daarbij de snelle schadeafhandeling en de vakkennis van alle medewerkers bij op en je weet waarom wij nog steeds groeien.”

Stabiele partner
efm weet zich in een roerige markt prima te handhaven. Boerema: “Waar andere verzekeraars op korte termijn stunten met kortingen of aanbiedingen, kiest efm ervoor om een stabiele en betrouwbare partner te zijn, die er echt voor al haar klanten, van groot tot klein, is. Doordat onze historie teruggaat naar de 19e eeuw, is er eigenlijk geen schadegeval dat we niet eerder bij de kop hebben gehad’, meent hij. ”Door deze kennis ligt de schipper nooit langer dan strikt noodzakelijk stil. En dat is ontzettend belangrijk, want ook in de scheepvaart geldt: tijd is geld.”

www.efm.nl

terug