Taxatie pleziervaartuigen duidelijk door standaard HISWA taxatierapport

De ontwikkeling van een gestandaardiseerd HISWA taxatie rapport voor jachten maakt de werkwijze rond taxaties inzichtelijk en duidelijk. HISWA Vereniging heeft in samenspraak met de HISWA Qualified experts en makelaars het taxatierapport opgesteld.

Standaardisatie van de rapportage betekent dat op eenduidige wijze tot een waardevaststelling van pleziervaartuigen wordt gekomen. Beter inzicht in de wijze waarop een waardeoordeel van een jacht tot stand komt, biedt meerwaarde voor zowel de consument als de financier. Het rapport mag worden gebruikt door de HISWA Qualified makelaars en experts, partijen die vaak worden betrokken bij het afgeven van taxaties ten behoeve van aan- en verkoop, financiering en verzekering van een jacht.

Middels het nieuwe rapport wordt ook ingespeeld op de bijzondere wensen van de diverse financiers die hiermee op hun wenken worden bediend. A. F. van der Laaken van de Friesland Bank: ‘Wij juichen dit HISWA-initiatief toe, want de steeds verder professionaliserende watersportmarkt is echt toe aan een nieuwe standaard’.

HISWA Qualified expert Rob Dros voegt daaraan toe: ‘Door deze standaard rapportage wordt een nieuwe bouwsteen toegevoegd in het pakket aan zekerheden wat wij de consument al bieden. Vertrouwd zakendoen en het verhogen van ons niveau van dienstverlening gaan zo hand in hand’.

www.hiswa.nl

terug