SkipsYachting krijgt showroom Jeanneau op Flevo Marina

De kogel is door de kerk. Na jaren van zoeken naar een geschikte locatie heeft Jeanneau gekozen voor de nieuwe locatie van SkipsYachting op de Flevo Marina waar een nieuwe showroom voor haar zeil- en motorjachten wordt ingericht. In deze 650 m² grote hal zullen permanent de laatste modellen worden tentoongesteld, inclusief alle wereldprimeurs. Ook zal op deze plek de voorraad van alle onderdelen worden ondergebracht.

SkipsYachting was al importeur van Jeanneau zeiljachten. Sinds begin deze week heeft het ook het importeurschap verworven van het motorbotendeel van deze Franse bouwer. “Een geweldige opsteker”, vindt Peter de Vries van SkipsYachting. “Zo is het plaatje compleet. We zijn net verhuisd van onze vestiging in Stavoren naar Lelystad. Dit omdat Lelystad midden in het land ligt en dus gemakkelijker bereikbaar is. Bovendien ligt het vlak bij Schiphol. Van het een kwam het ander. Wij hadden al langer het plan om onze zeiljachten in een centraal in het land gelegen showroom te presenteren en Jeanneau had precies hetzelfde idee. Toen we ook het importeurschap van de motorjachten kregen, was het een eenvoudig optelsommetje.“

De showroom – die in Europa geen tweede kent – moet half oktober zijn ingericht en is vanaf die tijd zes dagen in week voor het publiek toegankelijk. Elke maand wordt er een open weekend gehouden, waardoor hij in die week alle dagen geopend is. De bedoeling is dat er permanent tussen de tien en vijftien zeil- en motorboten liggen. Overigens biedt Flevo Marina ook de volledige jachtservice faciliteiten zoals de inbouw van een boegschroef, het leggen van een teakdek en zelfs de volledige stoffering van het schip behoort tot de mogelijkheden. Eigenlijk zijn op het complex alle diensten en faciliteiten voorhanden. Ook dat is voor Jeanneau een belangrijke reden om voor Flevo Marina te kiezen. Martin Schemkes, verkoopleider Noord-Europa van Jeanneau: “We hebben een tijdlang gedacht aan Düsseldorf. Dat ligt centraal, maar daar is het vaargebied niet zo uitgebreid als hier. Vanuit Lelystad zit je meteen op het IJsselmeer. Belangrijk was ook dat het een eigen vliegveld heeft, niet ver van Schiphol ligt en dat Flevo Marina alle mogelijke diensten biedt. Tot aan een complete refit aan toe. Samen met SkipsYachting zullen we er voor zorgen dat de hal constant gevuld is met de laatste modellen en we hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking. Niet voor niets ligt de Jeanneau Sun Odyssey 379 hier als wereldprimeur om komt straks ook de nieuwe NC 9 hier naartoe.”

Deze Jeanneau showroom – uniek voor Europa – betekent ook dat het personeelsbestand van SkipsYachting en Flevo Marina wordt uitgebreid met drie personen, hetgeen het totaal op dertig brengt. Peter de Vries: “Begin dit jaar zaten we op een dikke twintig mensen. Het is de vraag of de economie ooit weer op het oude niveau terugkeert, maar we zijn lekker bezig. Eigenlijk zijn we dik tevreden. Dat we er nu ook motorboten bij krijgen betekent dat we beide markten nu goed kunnen bedienen en beter in kunnen spelen op de verandering in de markt. Er is momenteel meer vraag naar motorboten dan naar zeiljachten.”

Info: SkipsYachting, IJsselmeerdijk 1-17, 8221 RC Lelystad
Telefoon 0320- 279 863, internet: www.skipsyachting.nl, e-mail: info@skipsyachting.nl

 

terug