No Limit Ships presenteert wereldprimeur op Hiswa te Water

No Limit Ships presenteert op de Hiswa te Water een wereldprimeur: de Citation 1350. ‘Een schip voor de fijnproever’, stelt algemeen directeur Albert Keizer. ‘Deze klassiek gelijnde multiknik spiegelkotter hebben wij op nadrukkelijk verzoek van een klant in een lengte van 13,50 meter uitgevoerd.’

De klant voor wie de Citation 1350 is ontworpen, was bekend met de werf. ‘Hij had al een Blauwe Stad en was daar bijzonder tevreden over’, meldt Keizer. ‘Toch wilde hij een stapje verder gaan. Vooral wat betreft ruimte. Natuurlijk heeft hij gekeken wat er op de markt zoal verkrijgbaar is. Maar toen het er op aankwam, koos hij voor No Limit Ships. En daar zijn wij natuurlijk enorm trots op.’

Optimaal buitengevoel

Bijzonder is dat alle leefruimten, met uitzondering van de eigenaarhut, zich op hetzelfde niveau bevinden. Het stuurhuis is voorzien van twee deuren die geheel geopend kunnen worden en zo direct toegang geven tot de grote open kuip waardoor één grote ruimte ontstaat. ‘Of je nu binnen of buiten bent, je hebt een optimaal buitengevoel’, vertelt Keizer. ‘Het ideaal van een watersportliefhebber is buiten zijn, je vrij voelen. Dat hebben wij in het ontwerp van de Citation 1350 overal waar mogelijk doorgevoerd.’ Bij je vrij voelen hoort ook stilte. ‘Vandaar dat is gekozen voor een fluisterstille motor: de Volvo Penta D3 150 HP. Wat dat betreft was onze klant erg duidelijk. Hij houdt van muziek en wil de motor absoluut niet horen.’

Andere belangrijke zaken zijn veiligheid en onafhankelijkheid. ‘De bediening is zo gerealiseerd dat je als schipper niet afhankelijk bent van wie verder aan boord is. In de kuip is een extra stuurstand met bediening van de boegschroef, de hekschroef en de motor. Je kunt als je in de kuip bent je lijntje vastleggen en je schip sturen.’
 
Speciaal voor de pleziervaart
No Limit Ships staat vooral bekend om de stoere, stevige en zeewaardige schepen met de bekende tube die onder alle weersomstandigheden ook op volle zee volkomen veilig kunnen varen. De Citation 1350 lijkt wat betreft uiterlijk in geen enkel opzicht op deze snelle schepen. Als het gaat om veiligheid en stabiliteit zijn er echter duidelijke overeenkomsten. ‘Het is een schip voor wat rustiger vaarwater maar het is ook uitermate geschikt voor de kustwateren’, vertelt Keizer. ‘Zelfs met windkracht 8 en golven tot een hoogte van 4 meter brengt de Citation 1350 je veilig naar de haven. Het is geen schip om een oversteek te maken naar Groot Brittannië maar voor de rest zijn er geen beperkingen.’

Met een kruiphoogte van 2,5 meter en een diepgang van 1 meter heeft de Citation 1350 een uitzonderlijk groot vaargebied. ‘Je kunt binnendoor naar Frankrijk en de Middellandse Zee en je kunt in Friesland en Groningen op zo’n 90 procent van alle vaarwateren terecht’, weet Keizer. ‘Ideaal voor de watersporter die graag wat meer ziet dan alleen de wateren rond de thuishaven.’ Vanzelfsprekend is ook gekozen voor een motor waarmee ook op beschermde vaarwateren zoals de Bodensee mag worden gevaren. ‘Ook wat dat betreft is er geen enkele beperking.’

Klantwens staat voorop
Bij het ontwerp van de Citation 1350 is de klant in principe vrij wat betreft indeling van de diverse ruimtes. ‘Het is een semi custom built schip’, stelt Keizer. ‘Binnen bepaalde grenzen kunnen bijna alle wensen worden gerealiseerd.’ Het schip wordt volledig vaarklaar opgeleverd. ‘Wij gaan nog net niet zover dat wij de koelkast vullen maar voor de rest is alles inclusief. De hekschroef, de keukenapparatuur, de LED verlichting voor navigatie en voor het interieur, het bussysteem, de stoffering, alles is standaard aanwezig. Je moet alleen je boodschappen nog meenemen maar dat is dan ook alles.’

Sterke organisatie
No Limit Ships is opgericht in 1996. De organisatie telt tien medewerkers in vaste dienst en maakt waar nodig tijdens de afbouwfase gebruik van een aantal subcontractors waardoor de capaciteit sterk wordt vergroot. De afgelopen vier jaar is de omzet meer dan verdubbeld. Het bedrijf heeft, gezien de sterke groei, besloten te verhuizen naar een locatie die meer ruimte biedt voor de bouw van de schepen.

Vier schepen op Hiswa te Water
No Limit Ships presenteert behalve de Citation 1350 nog drie schepen:

  • De No Limit 1550, een typische stoere No Limit met een stabiliteit en zeewaardigheid die niet onder doen voor die van de reddingsvaartuigen van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij.
  • De No Limit 1640 Fly Bridge, een schip met dezelfde eigenschappen als de No Limit 1550.
  • De Blauwe Stad 880, een schip voor watersportliefhebbers die de voorkeur geven aan een rustiger vaarwater.

Hiswa te Water
De Hiswa te Water wordt van dinsdag 6 tot en met zondag 11 september 2011 gehouden in de Marina Seaport IJmuiden. Alle informatie over het evenement is te vinden op de website www.hiswatewater.nl.

Zie ook de website: www.nolimitships.nl

 

terug