Mercury Marine introduceert extra krachtige aluminium propeller

Mercury Propellers introduceert met trots de “Spitfire”, de eerste vierbladige aluminium performance-propeller die speciaal ontwikkeld is voor watersporters die gebruik maken van buitenboordmotoren met vermogens van 25 tot 125 pk.

“Geen andere aluminium propeller ter wereld evenaart de prestaties van de Spitfire – beter gezegd, vanaf 0 tot 50 km/u is hij 25 procent sneller dan de meest verkochte standaard propeller van Mercury, de Black Max – zelfs bij topsnelheid,” aldus Mercury. 

Het is de vierblads constructie van de Spitfire die deze prestaties mogelijk maakt. Dankzij het ontwerp met vier propellerbladen konden de technici van Mercury Marine het effectieve bladoppervlak vergroten en tegelijk de doorsnede van de propeller klein houden. Hierdoor kan de propeller vlug op snelheid komen en zijn acceleratie verbeteren.

Het ontwerp met de kleine diameter en groot bladoppervlak werd ontleend aan de roestvrijstalen Fury- en Enertia-topklassepropellers van Mercury. Deze formule staat garant voor een uitstekende acceleratie en grip zonder nadelig gevolg voor de topsnelheid. Zo komen ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van scheepsaandrijving binnen het bereik van booteigenaren die aluminium propellers gebruiken.

De Spitfire werd door Mercury volledig opnieuw ontwikkeld met als doelstelling de aluminium propeller met de beste prestaties op de markt te brengen De Spitfire is voorzien van een speciaal ontworpen cup in combinatie met een rechte achterrand – zoals die ook bij cleaver-propellers op raceboten worden toegepast. Samen houden zij het water vlak, zelfs bij de scherpste manoeuvres.

“Er is een groot klantensegment dat op aluminium propellers vertrouwt maar van hun boot toch maximale prestaties eist,” aldus Dirk Bjornstad, brandmanager van Mercury Propellers.    “Uit ons marktonderzoek is gebleken dat deze klanten veel belang hechten aan snel in plané komen en een vaste ligging in bochten. Dat hebben onze technici bereikt, met behoud van de topsnelheid die de mensen van de Black Max gewend zijn.”

Leverbaarheid
De Spitfire propellers voor 40-60 pk voor motoren met standaard onderwaterhuis zijn naar verwachting in de loop van dit najaar leverbaar. De Spitfire propellers voor 25-30 en 75-125 pk motoren volgen in januari 2012.

Alle Mercury propellers worden geproduceerd op basis van de revolutionaire, gepatenteerde Mercalloy-alliage van Mercury die naam heeft gemaakt door zijn grotere sterkte en duurzaamheid.

Klik op de volgende link voor meer informatie over de Spitfire en om de introductievideo te bekijken: http://www.mercurymarine.com/propellers/aluminum/spitfire/

terug