Mastervolt systemen zorgen voor perfecte prestaties op de Camper Volvo Open 70

In navolging van de aankondiging van de spannende samenwerking tussen Mastervolt, de in Nederland gesitueerde producent van vooraanstaande elektrische systemen, en Emirates Team New Zealand, een van ’s werelds beste zeilteams, hebben Mastervolt als Exclusive Team Supplier van accu’s voor het CAMPER project voor de Volvo Ocean Race 2011-2012 en het team intensief samengewerkt om ervoor te zorgen dat het jacht wedstrijdklaar is en volledig is uitgerust met de beste accu- en elektrische systemen voor de intensieve en uitdagende wereldrace die begint in oktober. 

Voordat de Volvo Ocean Race aanvangt, hebben het Emirates Team New Zealand en de bemanning van CAMPER al meer dan 8.000 zeemijlen afgelegd op de Volvo Open 70, waaronder de kwalificatiewedstrijd van 2.000 zeemijl. Deze tijd en afstand op het water waren essentieel om alle boordapparatuur te testen in voorbereiding op de race. Mastervolt voorzag CAMPER van een ruim aanbod aan technische producten, waaronder Mastervolt Li-Ion 24/160 accu’s, een MasterShunt 500, een MasterView monitoringspaneel, een ChargeMaster 24/30 acculader en een Alpha Pro 24V laadregelaaren andere systeemcomponenten.

In zijn commentaar op de prestaties van de Mastervolt apparatuur zei Greg Lewis, de CAMPER Chief Electronics Engineer bij Emirates Team New Zealand: “Een groot deel van de afstand die we tot nu toe hebben gevaren vond plaats in extreem weer en extreme omstandigheden; en onze Mastervolt Lithium-Ion accubank deed het uitstekend. De bank met vijf 160ah accu’s kan gedurende bijna vier volle dagen de stroom leveren voor alle boordsysteem aan boord voordat ze opnieuw geladen moet worden. Het MasterBus systeem met het MasterView display is zeer makkelijk in gebruik We kunnen het gehele systeem monitoren vanuit het navigatiestation. Zo worden de overgebleven ampère-uren en het ladingspercentage aangegeven.”

Mastervolt blijkt ook een integraal deel van het team als het gaat om snelheid en prestaties aan boord het CAMPER jacht, want Mastervolt’s accu’s zijn geïnstalleerd ineen waterdicht compartiment en leveren de stroom aan het krachtige hydraulische systeem voor het nauwkeurig afstellen van de kantelkiel.

“Mastervolt staat bekend om haar innovatieve en vooruitstrevende technologieën,” aldus Marc Persoon, Marketing Manager bij Mastervolt. “Onze hoogwaardige Lithium-Ion accu’s zijn daarop geen uitzondering. Emirates Team New Zealand heeft voor deze accu’s gekozen om gewicht te besparen en zal in de komende maanden ook zeker baat hebben bij hun duurzaamheid en veiligheidsaspecten. Als exclusieve acculeverancier zijn wij als Mastervolt een trotse partner van een van ’s werelds beste zeilteams.” 

Sinds de America’s Cup in 2007 is Emirates Team New Zealand bezig geweest met drie spannende projecten om het team actief en gediversifieerd te houden. Het team trok ten strijde in een TP52 in de Audi MedCup Series in 2009 en 2010, en won beide malen het kampioenschap. Het team ging daarnaast een partnerschap aan met Camper, een internationaal schoenenmerk uit Spanje, om een jacht te ontwerpen, bouwen en deel te laten nemen in de Volvo Ocean Race.

Ga voor meer informatie over Mastervolt producten naar www.mastervolt.nl. Om op de hoogte te blijven van de voortgang van CAMPER en Emirates Team New Zealand in de Volvo Ocean Race, ga naar: www.camper.com/en/volvo-ocean-race.

terug