Mastervolt introduceert compleet aanbod aan stijlvolle landaansluitingen

Mastervolt heeft een compleet aanbod aan walstroomkabels en daarbij benodigde accessoires ontwikkeld. Het nieuwe aanbod is gebaseerd op de populaire CEE stekker, een zogenoemde pin-and-sleeve contact, en is een uitbreiding op de bestaande twist-and-lock portfolio van Mastervolt.

De nieuwe landaansluitingen zijn verkrijgbaar voor 16A en 32A en in verschillende lengtes. Er zijn daarnaast ook omvormkabels, verlengsnoeren en Y-splitters verkrijgbaar. Alle verbindingskabels garanderen een voorgevormde waterproof verbinding die speciaal is ontworpen voor de extreme omstandigheden op het water. Hierdoor kan zoutwater geen corrosie veroorzaken en worden onbetrouwbare landaansluitingen voorkomen. De stroomindicator met LED-lampje geeft u direct feedback over de aanwezigheid van walstroom. 

De op het jacht geïnstalleerde contactdozen zijn gemaakt van hoogwaardig glanzend RVS (316) en hebben een goede grip waardoor ze gemakkelijk te openen zijn, zelfs met koude handen na een winterse tocht. Omdat de contactdoos gemakkelijk kan worden geïnstalleerd door één persoon zijn de aftermarkt en OEM scheepswerven verzekerd van een snelle installatie.

De speciaal ontworpen stroomkabel is geribbeld zodat deze niet over het dek of op een ponton heen en weer kan rollen. Omdat hierdoor het risico dat iemand over de kabel struikelt wordt verkleind, vergroot het de veiligheid van de landaansluiting. Daarnaast is het door het ontwerp makkelijker om de kabel op te schieten na gebruik en is deze beter schoon te houden vanwege het kleinere contactoppervlak.

“De walstroomkabel is essentieel voor een comfortabel verblijf aan boord als men aangemeerd ligt in een haven met walstroom,” aldus Marc Persoon, Marketing Manager bij Mastervolt. “Net als bij onze andere producten hebben we goed naar onze klanten geluisterd en de nieuwe producten ontwikkeld op basis van hun feedback. We hebben op veel punten een verbeteringsslag gemaakt; van installatie en gebruiksgemak tot duurzaamheid. Daarnaast zijn we erin geslaagd om er in alle aspecten een echt Mastervolt product van te maken.”

Verkrijgbaar in 16A en 32A modellen; de prijzen voor landaansluitingen beginnen bij €119 ex BTW voor 16A kabels en €229 ex BTW voor 32A kabels.

www.mastervolt.com

terug