Jongert presenteert nieuwe ontwerpen op Monaco Yacht Show

Jongert Shipyard presenteert op Monaco Yacht Show twee nieuwe ontwerpen: de Jongert 500 LE, een exclusief 50 meter lang motorjacht, en de 3000 M, een ruim dertig meter lang jacht met exceptionele zeileigenschappen. ‘Privacy, betrouwbaarheid, comfort en prestatie kenmerken deze Jongert ontwerpen’, stelt directeur Eel Kant. ‘Dit is de nieuwe Jongert look.’

Het idee voor beide jachten ontstond na gesprekken met klanten over hun dromen en wensen als het gaat om hét ideale motor- en/of zeiljacht. ‘Ons designteam heeft, in samenwerking met toonaangevende jachtarchitecten, die wensen vertaald in de ontwerpen die er nu liggen. Wij zijn enorm trots op het resultaat.’ Dat de klanten eveneens te spreken zijn over de nieuwe jachten blijkt uit het feit dat de eerste verkoopcontracten inmiddels zijn getekend.

Motorjacht met GT van net onder de 500
In samenwerking met Azure Naval Architects en Guido de Groot ontwikkelde Jongert de LE 500, een motorjacht met een lengte van 50 meter en een GT van net onder de 500 GT. De LE 500 is uitgerust met een hybride diesel elektrische voortstuwing waarbij gebruik wordt gemaakt van Lithium-ion-accu’s.  Indien gewenst, kan Jongert het schip volledig rolstoeltoegankelijk en/of met lift leveren. Een van de vele bijzondere voorzieningen is het telescopisch ankersysteem. Hiermee kan op elke gewenste plek tot op een diepte van 15 meter het jacht snel en eenvoudig “geparkeerd” worden. De eerste twee jachten worden uitgevoerd in een speciale ‘limited edition’ uitvoering.

Zeiljacht met 360 graden panoramaview
De 3000 M is ontwikkeld in samenwerking met Frers Naval Architects.  Het jacht is voorzien van een aantal bijzondere voorzieningen. Zo heeft de master cabin naar achteren toe vrij uitzicht en grenst deze direct aan een grote beach area. Het stuurhuis heeft een 360 graden panoramaview waardoor een optimaal “buitengevoel” ontstaat.  ‘De snelheid en zeileigenschappen zijn exceptioneel’, vertelt Kant. ‘Met dit jacht kun je de wereld rond zeilen. Het is beslist niet alleen een “mooi weer zeiler”. Betrouwbaarheid, prestatie en comfort zijn verenigd in één uitzonderlijk goed ontwerp.’

Klantwens centraal
Indien gewenst, kan Jongert zorgen voor een complete bemanning. De service gaat zover dat Jongert jachten helemaal compleet, met reserveonderdelen, gevulde koel- en vrieskist en al, klaar liggen op het moment dat de eigenaar wil uitvaren. ‘Wensen voeren wij direct uit. Wonderen duren iets langer’, stelt directeur Eel Kant. ‘Dat was en is ons uitgangspunt.’

Nieuwe vestiging in Frankrijk
Jongert Shipyard garandeert wereldwijd 24/7 technische en after sales service. Een gesprek met de salesmanager kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden. Om de internationale clientèle nog beter van dienst te kunnen zijn, is onlangs in Zuid-Frankrijk /Antibes een vestiging van Jongert International opgericht. Niels Lensen, een Nederlander die al lange tijd in Frankrijk woont en werkt en bekend is met de internationale jachtsector, zal het kantoor leiden.

Solide organisatie
Sinds 2009 maakt Jongert Shipyard deel uit van het Nederlandse familiebedrijf VeKa Group uit Werkendam. Dit multinationale maritieme concern ontplooit activiteiten in vrijwel alle maritieme sectoren. Het bedrijf heeft werven in Nederland, Tsjechië, Roemenië, Polen, de Oekraïne, Bulgarije, China en Servië. In Nederland behoren werven in Werkendam, Heusden, Lemmer, Capelle aan den IJssel, Rotterdam en Wieringerwerf tot de VeKa Group. Dankzij de samenwerking met het moederbedrijf zijn de mogelijkheden voor Jongert vrijwel onbegrensd. In Lemmer bijvoorbeeld kunnen semi-custom en custom built jachten worden gebouwd tot een lengte van 135 meter.

Monaco Yacht Show
De Monaco Yacht Show wordt van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 september gehouden in Port Hercules, Boulevard Albert 1er, Monaco. Directie en medewerkers van Jongert Shipyard en van onze moederorganisatie VeKa Group zijn aanwezig op de show. Huidige relaties en overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd kennis te maken met VeKa Group directeur Peter Versluis en Eel Kant, directeur van Jongert Shipyard. De Jongert standruimte is te vinden aan de Quai Etats-Unis nr. QE3. Alle informatie over het evenement is te vinden op de website www.monacoyachtshow.com.

Op de afbeelding: Jongert 500 LE

 

terug