Jachtontwerpbureau Sea Level presenteert moodboard SVC RIVER 1320 tijdens HISWA

Tijdens de komende HISWA te water die plaatsvindt van 6 tot en met 11 september, presenteert jachtontwerpbureau Sea Level het moodboard voor het interieur van de SVC River 1320: de jongste telg van de Super Van Craft-familie. Jachtwerf Klaassen uit Voorschoten en Sea Level hebben onlangs gekozen voor het in Amsterdam gevestigde Viva Vinyl als leverancier voor de stoffering van het nieuwe schip. Het moodboard is dan ook te vinden op de stand van Viva Vinyl (standnr.T.213). Het Amsterdamse bedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst waar het de stoffering van jachten betreft. Zo behoren onder andere Feadship, Davy & Orsted en Linssen Yachts tot de klantenkring.

Het door Sea Level ontworpen en door Jachtwerf Klaassen gebouwde schip is een stalen CE-C gecertificeerd rondspant motorjacht bedoelt voor gebruik op binnenwater en de (grote)rivieren. De romp vertoont typische kenmerken van de klassieke Super Van Craft; een degelijke stalen rondspant, met elegante waaier in het voorschip en ‘tumble-home’ in het achterschip. De opbouw is echter modern, met een knipoog naar het verleden.

Onderdeks biedt de custom built River een ruime accommodatie met slaapplaats voor 2 personen, een zithoek, een luxe natte cel en een kombuis. Bij het interieur ontwerp ligt de nadruk op de creatie van een eigentijdse, open ruimte. Het standaard maritieme interieur is hierbij volledig losgelaten.

Het moodboard laat zien welke kleuren en materialen in het interieur gebruikt worden. Zo wordt de vloer voorzien van massief teak in visgraatmotief met een dunne white wash finish, omkaderd met een bies van wengé. De wanden worden gestoffeerd met Attaché Crisp White (Viva Vinyl), het plafond afgewerkt met panelen gestoffeerd met Ovation Plus White, omkaderd door zijdeglans gelakt wengé (Viva Vinyl). Het zitmeubel krijgt de ‘finishing touch’ door een bekleding met Sunbrella Natte Frosty Chine (Viva Vinyl).

Sea Level-ontwerper Jeroen van der Knaap is erg te spreken over de gekozen materialen en kleuren: ,,Het wengé heeft een diep donkerbruine kleur en zorgt voor een chique uitstraling. Deze donkere houtsoort maakt een mooi contrast met de lichte white wash delen van de beschieting en de vloer. De stoffering is (licht) ijsblauw en geeft een rustige frisse sfeer aan het geheel. Zowel exterieur als interieur stralen een vernieuwende look uit, met een duidelijke knipoog naar het verleden. De visgraatvloer en de ‘en-suite’ deuren doen denken aan jaren 30-woningen, maar de materiaalkeuzes en afwerkingen maken er een eigentijds geheel van.’’

Het moodboard dat op de HISWA gepresenteerd wordt, heeft betrekking op het eerste bouwnummer van de SVC River 1320 en is samengesteld in nauw overleg met zowel de klant als de werf. Bij een volgende SVC RIVER zal opnieuw een interieurontwerp specifiek voor de klant worden gemaakt. Geen één Super is daardoor hetzelfde.

De introductie van bouwnummer 1 wordt verwacht tijdens Boot Düsseldorf 2012.
Jachtwerf Klaassen: www.supervancraft.com
Viva Vinyl: www.vivavinyl.nl

terug