Is uw boot klaar voor de winter…Bootguard controleert het

Bootguard introduceert per 1 oktober een wekelijkse controle bij boten die gedurende het winterseizoen in het water blijven. Deze controle is preventief voor eventuele schade die veroorzaakt wordt door winterse weersinvloeden zoals storm, vorst en ijsvorming aan dek.  De controle vindt zowel beneden- als bovendeks plaats. Bootguard is actief in jachthavens rond het Haringvliet, Grevelingenmeer en Oosterschelde. Bootguard controleert zeiljachten en motorjachten vanaf iedere lengte.

Preventief
De controle werkt preventief voor eventuele schade die ontstaat door storm, zware windstoten, vorst, sneeuw of ijsvorming aan dek. Bootguard controleert buiten onder andere naar de belegging van de landvasten, naar eventuele slijtage, of de stootkussens vol zijn en effectief hangen, of de (voor)zeilen spontaan kunnen uitrollen bij windstoten, etc. Binnen controleert Bootguard onder andere of de bilgeruimte droog is, (vitale) afsluiters dicht zijn, de walstroom niet uitgevallen is waardoor de accu’s leeg raken.

Korting op verzekeringspremie
Verzekeraars hebben interesse getoond in deze preventieve controle en onderzoeken nu of een eventuele korting op de bootverzekeringspremie tot de mogelijkheden behoort.

Ontstaan
Bootguard is ontstaan voor booteigenaren en door booteigenaren. Vele (buitenlandse) booteigenaren rijden vele uren en kilometers om hun jacht te controleren dat al winterklaar is. Overnachten aan boord is dan lastig (geen water, kussens, dekens of ander comfort) en dus rijdt men diezelfde dag weer terug. Dit kost veel vrije tijd en brandstof.

Voor kosten van deze controle en meer informatie over de andere diensten van Bootguard: www.bootguard.nl

terug