Gerrit Zalm opent grootste botenlift IJselmeer bij De Gier Maritiem

Op 8 oktober a.s. zal Enkhuizenaar Gerrit Zalm de grootste botenlift aan het IJselmeer tijdens de Demo Dag bij De Gier Maritiem officieel in gebruik nemen.

De nieuwe botenlift, geschikt voor schepen tot 30 meter met een maximaal gewicht van 100-ton, biedt eigenaren van dit klassement jachten ook de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige onderhouds- en refit werkzaamheden bij De Gier Maritiem uit te laten voeren. In Nederland zijn er maar een klein aantal bedrijven dat schepen met een dergelijk gewicht en omvang aankan, en de meeste daarvan zijn geen all-round jachtwerven.

De lift is maar liefst 10 meter lang en 10 meter hoog en weegt een forse 40 ton. Het is voorzien van 8 hijsbanden om bij zwaardere schepen de druk van het gewicht goed over de romp te verdelen.  Er zit bovendien een nieuwe, uitschuifbare mastenkraan op. Het indrukwekkende gevaarte is desalniettemin door één persoon volledig radiografisch te besturen.

Henk de Gier, directeur eigenaar van De Gier Maritiem, geeft aan: ‘Tijdens onze Demo Dag wordt écht vakmanschap getoond. Een dag voor jachteigenaren om hun ‘licht op te steken’ door middel van live-demonstraties en informatieve lezingen. Bovendien is het dit keer een extra feestelijke gebeurtenis met de spectaculaire opening van onze nieuwe botenlift en de aanwezigheid van zowel Gerrit Zalm als Lobke Berkhout.’ Zie voor een compleet overzicht van het programma op www.degiermaritiem.com/demodag

Over De Gier Maritiem
De Gier Maritiem is een organisatie dat zich in Enkhuizen toelegt op jachtservice van hoge kwaliteit in de breedste zin van het woord. Hiernaast wordt ook winterstalling geboden aan zowel motor- als zeiljachten. Door de installatie van een 100-tons kraan heeft het bedrijf de grootste kraancapaciteit aan het IJsselmeer gekregen. Bovendien oriënteerde De Gier Maritiem zich onlangs op het gebied van jachtmakelaardij en heeft samen met Sea Independent invulling gegeven aan deze activiteiten.

terug