GalleryMaritime Middelburg grensverleggend in de kunst

Aan de Gortstraat exposeert GalleryMaritime het werk van 7 maritieme kunstenaars die vorig jaar samenwerkten met Chinese kunstenaars aan Taihu Lake en de negenkoppige Draak van Xitang. In de expositie ‘Grensverleggend in Kunst’ zien we de overeenkomsten en verschillen tussen werken van Nederlandse en Chinese maritieme kunstenaars. Deze expositie is tot 30 oktober 2011 te zien in GalleryMaritime. 
 
Omdat in de galerie de ruimte daarvoor ontbrak is Watersnoodmuseum Ouwerkerk bereid om vele tientallen meters pentekening van He Jiang, kunstenaar uit Xitang te exposeren. De ‘walking eye’ verhalen in Oost Indische inkt zijn tot 15 november 2011 in het Museum Ouwerkerk te bezichtigen.

En, GalleryMaritime ontvangt 13/14/15 oktober a.s. een delegatie met Chinese kunstenaars in het Middelburgse. Twee Chinese kunstenaars zullen op 14 oktober vanaf 14.00 uur in het Watersnoodmuseum een demonstratie verzorgen met authentieke Chinese naaldkunst (borduren met echte zijde) en kleikunst (het beschilderen van keramiek).

Openingstijden donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en na afspraak tel. 06 22591452 (ook voor groepen).  www.gallerymaritime.nl of info@gallerymaritime.nl

Lezen in de galerie en bladeren in maritieme boeken kan ook. Er ligt een grote stapel boeken over maritieme kunst ter inzage en te koop. Toegang in de galerie is gratis.

terug