Ergonomie uit het Noorden

Broesder Jachtbouw BV. De bekende en meest noordelijke staalbouw werf op het Nederlandse vasteland heeft een nieuw concept ontwikkeld. Naast de Kotters en Sloepen heeft Broesder een range jachten ontwikkeld die voldoen aan de hedendaagse eisen van ergonomie en gebruiksgemak. Deze modellen, die de naam Explorer hebben meegekregen, zijn leverbaar van 10 tot 19 meter en bieden veel stabiliteit, een uitmuntend vaargedrag en hebben daarbij een laag brandstofverbruik.

De jachten zijn voorzien van brede gangboorden, waar u vanuit de enorme open kuip zonder overbodige op- en afstapjes rond kunt lopen. De salon ligt op hetzelfde niveau als de kuip en dat maximaliseert de bewegingsvrijheid aan boord. Bolders zijn geplaatst op de royale verschansing en aan- en afmeren kan dus zonder te bukken. De grotere modellen worden standaard geleverd met een Smart ForTwo automobiel en een hydraulische kraan. Zo bent u ook tijdens lange tochten met de boot mobiel.

Wilt u de grotere wateren opzoeken? Dan levert Broesder een SeaKeeper gyro stabilisator, welke tijdens bijna alle omstandigheden het schip stabiel houdt, zonder dat daarvoor aan de buitenkant van het schip stabilisatorvinnen aangebracht worden. Zo blijft de stroomlijn optimaal en de kwetsbaarheid minimaal.

Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk aspect, vindt Broesder. Zo moet een schip makkelijk schoon te houden zijn, geen overbodig poetswerk bevatten en makkelijk te onderhouden zijn. Techniek moet overzichtelijk en bereikbaar zijn en schilderwerk zo uitgevoerd, dat beschadigingen makkelijk te herstellen zijn.

Zoals alle schepen van Broesder beschikken ook de Explorer jachten over een intern koelsysteem, CV met radiatoren, dubbel glas en extreem grote brandstoftanks.
Verder kan Broesder alles leveren wat u aan boord wilt hebben, van een lift voor rolstoelgangers tot multimedia en intranet netwerken.

Op dit moment heeft Broesder een Explorer 1350 in aanbouw, welke beschikbaar is voor de verkoop.

Voor meer informatie: Broesder Jachtbouw BV Lauwersoog, www.broesder.nlwww.boatcom.eu

terug