Contest Yachts start bouw grootste Contest ooit

Contest Yachts heeft een order mogen noteren voor de bouw van de grootste Contest in de geschiedenis van het familiebedrijf uit Medemblik. In de nieuwe Contest 72CS wordt alle ervaring en vakmanschap van de afgelopen 50 jaar gebundeld en gecombineerd met de laatste ontwikkelingen op het gebied van engineering en technologie.

Complete range
De bijna 22 meter lange Contest 72CS zal naar verwachting in de zomer van 2012 te water gaan. Daarmee voegt Contest Yachts een indrukwekkend vlaggenschip toe aan de steeds maar groeiende Contest vloot. Vorig jaar werd de wereldprimeur van de Contest 57CS al zeer positief ontvangen. Daarnaast introduceerde Contest Yachts de afgelopen jaren modernere versies van de gehele range die nu bestaat naast de meer traditionele ontwerpen waar het familiebedrijf al jarenlang succesvol mee is.

Meedenken met klant
“Klanten van ons waren erg onder de indruk van ons huidige grootste schip, de Contest 62CS, maar wilden een stap verder gaan. Daar waren wij natuurlijk erg blij mee. De Contest 72CS is het vruchtbare resultaat van onze strategie om goed in te spelen op de wensen van potentiële klanten en met hen mee te denken. In de huidige markt ervaren wij toenemende belangstelling voor grotere jachten en daar haken wij natuurlijk graag op in,” aldus directeur Arjen Conijn.

Lloyd’s certificering
De elegante Contest 72CS zal uitblinken in prestatie en comfort. Net als alle andere Contest-jachten is de in aanbouw zijnde performance cruiser een van de weinige semi-custom built jachten in Europa die aan de strenge kwaliteitseisen van Lloyd’s certificering voldoet.
Voor de bouw van de romp en het dek van de 72-voeter past Contest Yachts natuurlijk haar geavanceerde en beproefde vacuüminjectie methode toe. Dat zorgt voor een licht maar zeer sterk schip, wat de zeileigenschappen nadrukkelijk ten goede komt. De nadruk op kwaliteit wordt, evenals bij ieder ander Contest jacht, onderstreept door de sublieme afwerking van het interieur waar de werf zo bekend om staat.

terug