Contest Yachts brengt motorjacht op de markt

Contest Yachts gaat voor het eerst in haar bestaan een motorjacht bouwen. De Contest 52MC is door Contest Yachts ontworpen in samenwerking met Georg Nissen, de engineering is in handen van Vripack en het interieurdesign komt van Wetzels Brown Partners. Klinkende namen die samen met de jarenlange ervaring van de Medemblikse jachtbouwer zorgen voor een opvallende introductie binnen het segment van zeewaardige motorjachten.

Niet alleen voor de ex-zeiler
Contest Yachts is wereldwijd beroemd om de bouw van kwalitatief hoogwaardige zeiljachten. Al ruim vijftig jaar weet de werf goed in te spelen op de wensen van zeilers. Steeds vaker kreeg Contest Yachts de vraag om haar kennis en ervaring in te zetten om een motorjacht te bouwen.
Dat heeft Contest Yachts doen besluiten met een ontwerp te komen dat niet alleen aansluit bij de wensen van ex-zeilers maar dat ook tot de verbeelding moet spreken van iedere rechtgeaarde motorboot eigenaar. De bekende speerpunten van Contest Yachts – kwaliteit, comfort, performance, design – zijn ook bij de ontwikkeling van dit motorjacht als uitgangspunt genomen.

Stil en stijlvol
Kwaliteit vinden we niet alleen terug in de vermaarde hoogwaardige afwerking van het interieur maar ook in de vacuüm geïnjecteerde composiet romp en opbouw. De voordelen van deze techniek spreken voor zich bij de constructie van een motorboot; weinig gewicht en een ongekende sterkte.
Met betrekking tot het comfort heeft Contest haar eigen visie als het gaat om het varen op een motorjacht. Met een klantenkring die niet gewend is aan het constante geluid van motoren is er veel aandacht voor de isolatie van de motorkamer om geluid en trilling tot een minimum te beperken.Standaard aangedreven door twee uiterst stille en zuinige Cummins Common Rail motoren, eventueel gesynchroniseerd met boeg- en hekschroef middels een Integrated Docking® system, is de Contest 52MC in alle omstandigheden eenvoudig op haar plaats te krijgen.
Voor wie nog stiller en groener wil varen, is er de hybride variant waarbij twee elektromotoren het schip geruisloos tot 7 knopen voortstuwen.

Optimale stabiliteit
De romp van de moderne halfglijder oogt niet alleen snel maar heeft met zijn rechte boeg en lange waterlijn ook de specifieke vaareigenschappen waar Contest naar op zoek was. De lange waterlijn resulteert in een maximale performance en de rechte boeg, in combinatie met het brede en sterk geaccentueerde onderwaterschip, geeft het schip een uitmuntend vaargedrag. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij deze rompvorm zowel de verticale bewegingen als ook de roleffecten worden geminimaliseerd terwijl de stabiliteit wordt gemaximaliseerd.
Indien er een wens is om de stabiliteit nog verder te vergroten is er rekening gehouden met de mogelijkheid om een Seakeeper gyrostabilizer in te bouwen die resterende roleffecten nog verder reduceert.

terug