Balansa van AHA professional; zonder moeite onderhands schuren

Zonder krachtinspanning eenvoudig onderhands schuren, een utopie? Nu niet meer met de Balansa van AHA Professional, een nieuwe onderneming van Henk Kok en Henk Nauta.
De Balansa is ideaal voor het schuren van de onderkant van zeil- en motorboten. Hij bestaat uit een verplaatsbaar statief met een uitschuifbare balansarm om bovenhands schuren om te zetten naar onderhands schuren.

Door de te integreren stofzuiger kan de boot zelfs zonder beschermende kleding en zonder stof van onderen weer volledig ontdaan worden van ongewenste verf- en antifoulingresten.
De cardanisch opgehangen schuurmachine volgt alle rondingen van de romp en gaat moeiteloos rond afsluiters, bokken, kiel en andere storende objecten.

De Balansa kan vanuit één standpositie door de uitschuifarm en het draaipunt op het statief in alle richtingen (3D) een grote range bestrijken. Het geheel is licht van gewicht en eenvoudig binnen 3 minuten  modulair op te bouwen.

Geen rugpijn meer, geen lamme armen, niet direct blootgesteld worden aan giftige stoffen die vrijkomen bij het schuren. Voortaan zijn deze werkzaamheden weer door jong en oud uit te voeren. Door de minder zware fysieke belasting en omdat de medewerker niet meer in de buurt van de stofbron staat, zal ook het ziekteverzuim drastisch afnemen. De Balansa is daarmee arbotechnisch zeer verantwoord.

De Balansa bespaart ook vele uren werk: ervaring wijst uit dat de tijd die nodig is om het gehele schip te schuren met de helft gereduceerd wordt (een 9 m. jacht in ca. 2 uur). Door gebruik van een verstelbaar statief (4-poots), is de Balansa in te stellen voor schepen met een werkhoogte van 0,5 m. tot 2,20 m. boven de grond. Vanuit  1 standpositie kan men ca. 3 m2 bewerken. Door de gasveer bediende parallelarm kan hoogteverschil ook eenvoudig en snel ingesteld worden.

Iedere werf, waar onderhoud aan schepen wordt gedaan, zou over 1 of meerdere exemplaren van de Balansa moeten beschikken. Voor eigen gebruik, of voor verhuur aan doe-het-zelvers.
Een investering die zich in no time terug verdient en jachtschilders een groot plezier zal doen.

De Balansa is optioneel leverbaar in een luxe kusstof koffer met wieltjes.

Wenst u meer informatie of een afspraak voor een vrijblijvende demonstratie van de Balansa, neem dan contact op met AHA Professional, info@ahaprofessional.nl . tel 06 51 403789.

terug