Winner Yachts nieuwe bouwer AdmiralsTender

Superior Yachts en Winner Yachts hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van de AdmiralsTender. Beide bedrijven zien volop mogelijkheden voor synergie. Zowel de AdmiralsTender als de Winner zijn ontwerpen van Van de Stadt Design. Superior Yachts bouwde de AdmiralsTender Classic tot nu toe in Thailand. De nieuwe AdmiralsTender Sport werd al in Nederland ontwikkeld en gebouwd. Samenvoeging van de bouw van beide versies leidt tot meer efficiency. Tevens wordt de AdmiralsTender Eco geïntroduceerd. Voor de hele tender range kan nu een ‘Dutch quality’ worden gewaarborgd.

Winner Yachts, dat dit jaar haar 25 jarig bestaan viert, is een van de toonaangevende Nederlandse jachtbouwers. Remco Sol, directeur van Winner Yachts: “Voor ons is de bouw van de AdmiralsTender van strategisch belang. Door zeiljachten en motorjachten te bouwen die qua ontwerp en bouwwijze op elkaar aansluiten verbreden wij onze activiteiten op een zinvolle en solide wijze. Wij zijn er trots op de schitterende AdmiralsTender te mogen bouwen.” 

Superior Yachts ontwikkelde 6 jaar geleden de AdmiralsTender. De mooie lijnen, uitstekende vaareigenschappen en het gebruiksgemak zorgden voor het succes van deze tender. Foppe Jan Smit, directeur van Superior Yachts: “Wij zijn zeer verheugd dat Winner voor ons gaat bouwen. De werf staat bekend om haar superieure kwaliteit, een waarborg die zeker tegenwoordig voor veel klanten doorslaggevend is.” 

Nieuw is de AdmiralsTender Eco. Deze duurzame versie, met naar keuze de zuinige Volvo D1 diesel van 28 pk of een elektromotor, geldt tevens als instapmodel. Er is bewust niet gekozen voor een hybride aandrijving. Foppe Jan Smit: “De praktijk leert dat een hybride aandrijving te complex, te zwaar en te duur is. Wij geloven meer in de verdere ontwikkeling van volledig elektrisch varen, waarvoor de AdmiralsTender door haar het perfecte onderwaterschip zeer geschikt is.”

De AdmiralsTender Classic ondergaat een belangrijke upgrade door de bouw bij Winner Jachten. Technisch wordt de Classic gelijk aan de meer hi-tech Sport, onder andere door de uitrusting met de moderne common rail D3 diesel motor van Volvo. Ook krijgt de Classic standaard een sprayrail, die zeer effectief blijkt op de Sport. Door een compleet nieuwe binnenmal te maken kan de Classic op een aantal essentiële punten worden geoptimaliseerd. Standaard wordt de Classic zeer compleet uitgerust en voorzien van een 110 pk Volvo dieselmotor. Optioneel is de 170 of 220 pk D3.

De werf in Enkhuizen, met steiger aan open water, wordt tevens een nieuwe verkoop-en servicelocatie voor de AdmiralsTender.

terug