Skipsmaritiem slaat vleugels verder uit

Aan de Houkesloot in Sneek is Yacht Retail Sneek, een multifunctioneel watersportcentrum, geopend. Multifunctioneel omdat het in vrijwel alle behoeften van de watersporter voorziet. Men kan er tanken, er terecht voor levensmiddelen, touw, stootwillen, maar ook accu’s, gasflessen, beslag, schoenen, kleding, waterkaarten en er zijn ook sanitaire voorzieningen. Het centrum is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Zeven dagen in de week. Yacht Retail Sneek is een initiatief van SkipsMaritiem.

Uniek in Sneek, een plaats met een honderd meter lange kade met voldoende afmeermogelijkheden en waar je alles kunt krijgen waar je als watersporter behoefte aan kunt hebt. Van laarzen tot accu’s en van iets voor bij de koffie tot een nieuw zeiljack. Naast benzine en diesel is er speciaal voor de beroepsvaart een pomp met rode diesel. Behalve over het water is het centrum ook over de weg goed te bereiken want het ligt aan de Oude Oppenhuizerweg meteen naast het aquaduct. Parkeren is geen probleem.

SkipsMaritiem, met in Stavoren het hoofdkantoor, heeft vier jachthavens aan het IJsselmeer, een jachtservice- & refitafdeling, schildersbedrijf en twee zeilmakerijen. Verder importeurschappen van Jeanneau, Sillinger en Targa en veel dealerschappen waaronder Volvo Penta, Volkswagen Marine, Cummings, Mercury, Vaillant en Quicksilver. 

Gerard Cnossen van SkipsMaritiem: “De Houkesloot wordt door velen gezien als de Kalverstraat van Sneek. In het seizoen varen hier dagelijks duizenden boten doorheen. We liepen al een tijdje rond met het idee om hier een dergelijk centrum te openen. En nu deed zich de mogelijkheid voor. We voorzien in een behoefte. En niet alleen voor degene die hier met zijn boot afmeert, maar ook als je met de auto komt. Je hoeft niet meer het centrum in, tijden zoeken voor een parkeerplaats en een kaartje te kopen. Je zet hier je auto voor de deur en loopt naar binnen.” In de nabije toekomst worden de diensten uitgebreid met een quickservice. Cnossen: “Straks kun je hier ook terecht voor kleine zaken. Bijvoorbeeld voor een motorstoring als je toilet verstopt zit of je boegschroef niet meer werkt. Boot voor de deur en we verhelpen het probleem ter plaatse.” Voor grotere verbouwingen kan je bij een van onze havens aan het IJsselmeer terecht  Info: Yacht Retail Sneek, Oude Oppenhuizerweg 83, Sneek.

terug