Kan je een deur sluiten door hem open te laten?

Is het onmogelijke mogelijk? Deze vraag is in essentie de kern van de ontwerpvraag die Ribbon Yachts had voor de Vripack Design Studio: Ontwerp een Rib die niet op een Rib lijkt en de ultieme mannenboot moet zijn. Dit is precies wat er gebeurd is met de Ribbon 45 SC.

Scherpe kanten, korte ronde hoeken uitlopend in strakke lijnen en een glad oppervlak. Men kan zich gemakkelijk de basis van het Ribbon ontwerp voorstellen als men bedenkt dat de oprichters van Ribbon Yachts bestaan uit een enthousiast privé vlieger en een design perfectionist. Toeters en bellen zijn dan ook niet besteed aan de Ribbon. Vripack heeft de moderne gedachtegang van de oprichters, op de tekentafel omgezet tot de Ribbon 45 SC; een schip dat geïnspireerd is op de moderne luchtvaart en de meest wendbare jets ter wereld.

Net zoals bij vliegtuigen heeft de Ribbon 45 SC een volledig uitgeruste roer en navigatie cockpit in het midden van het jacht. De kuip is uitgerust met drie carbon Recaro sportkuipstoelen. Deze stoelen bieden uitzonderlijk goede steun rond de heup en schouder zone. Een grote voorruit rondom biedt comfort en veiligheid zodat gasten kunnen ontspannen en zonnebaden tijdens het navigeren. De cabine biedt ongeëvenaarde beenruimte, ruime overhead lockers en een toilet en douche ruimte.

De typische doorlopende Rib ‘kraag’ is brutaal in twee stukken gedeeld die van elkaar verschoven zijn. De voorste helft is geplaatst op het dek niveau en creëert midscheeps een gespierde look. De achterste kraag is laag geplaatst op waterlijn niveau om het masculiene effect te benadrukken.

De vacuüm geïnjecteerd composiet constructie, ontworpen door Vripack en Contest Yachts, geeft de Ribbon 45 SC een extreem stijve structuur. Ribbon Yachts bewijst hiermee haar expertise in de productie van lichtgewicht structuren en in het werken met high-tech composieten.

De twee Rolls-Royce waterjets aangedreven door Cummins motoren worden aangestuurd door de vector-stick besturing welke zorgt voor state-of-the-art manoeuvreer- en wendbaarheid met zeer krappe draaicirkels en sublieme controle in de kleine hoeken.

Sluit de deuren en dubbelcheck, de Ribbon 45 SC is klaar voor take off!

Technical Specifications:

LOA 

BOA 

Draught

Materialen

Motoren 

Aandrijving

Maximale snelheid

Clasificatie

Certificatie

Designer

Builder 

:13.79 M–45’2”

:  3.92 M–12’9”

:   0.73 M–2’40”

: Injectie Composite

: 2 x Cummins QSC 600 hp

: Rolls-Royce Kamewa

: 43 knots

: CE-Category B

: Lloyd’s

: Vripack

: Ribbon Yachts

Over Vripack

Opgericht in 1961, is Vripack een toonaangevend full-service ontwerp, naval architecture, engineering en brokerage bureau. Strevend naar het opbouwen van een lange termijn relatie met onze particuliere klanten, werven en collega architecten, is Vripack van mening dat Kwaliteit de som is van Vakmanschap en Enthousiasme!

Over Ribbon Yachts

Opgericht in 2010, Ribbon Yachts is een maritiem ontwerp en bouw bedrijf gevestigd in Nederland. Oprichter; Stephen van den Berg.

terug