Aventura 32 OK Classico

Na de succesvolle introductie van de 43, waarvan er in korte tijd acht zijn verkocht, komt Aventura Yachts met de 32 OK Classico die op de komende Hiswa te Water voor het eerst aan het grote publiek zal worden getoond. Enerzijds doordat is gekozen voor één hut, maar ook doordat op efficiënte wijze is omgesprongen met de verschillende onderdelen van het interieur, is de Aventura 32 OK Classico een ruim schip. Stoere elementen zijn gecombineerd met moderne materialen als wengé, HPL en hoogglans gepolijst roestvast staal. De Aventura 32 OK Classico is getekend door Navyk engineering, terwijl de ontwerpers van Aventura zelf verantwoordelijk zijn voor het interieur.

Stoer en eigenwijs tegelijk, zijn de belangrijkste uiterlijke kenmerken van het motorjacht, waarbij het lijnenspel steeds een belangrijk uitgangspunt vormen. Voorbeeld is hiervan is dat dezelfde lijn is gebruikt voor het boeisel op de kop van het schip, de voorkant van de opbouw en voorruiten. Fraai is ook het ronde dak dat voor en achter een oversteek heeft, maar als het ware ook over de opbouw heen is geplaatst doordat het aan beide kanten in vlakken tegen de opbouw aan doorloopt. Stoere elementen zijn het negatief geplaatste boeisel, de schuine mast op het voorste deel van de opbouw en de donkere stootlijst. Verder is veel aandacht besteed aan afwerking en ergonomie. Dit varieert van details zoals hoogte en hellingshoek van de rugkussens tot de opstap vanuit de kuip naar de gangboorden.

De zelflozende kuip heeft een deur in de spiegel voor een gemakkelijke gang van en aan boord. Aan weerskanten van deze deur twee licht gebogen L-banken met tafels. Tussen de opbouw en de L-banken is er ruimte om de gangboorden te betreden. Onder een groot luik in de kuip bevindt zich een zee aan bergruimte voor vouwfietsen of een bijboot. Kuip en stuursalon, met twee openslaande deuren, hebben één niveau. In de salon aan bakboord de kombuis en verder naar voren de stuurstand. Aan stuurboord een L-bank die uitzicht biedt op het water. Door de kombuis in de stuursalon te integreren is in het voorschip een enorme ruimte ontstaan. Deze wordt ingevuld door een toilet met wasbak een bakboord en een douche aan stuurboord. Verder veel kastruimte, twee zitjes en een vrijstaand tweepersoons bed. Standaard is de Aventura 32 OK Classico uitgerust met een Craftsman diesel, maar hij is ook leverbaar met een hybride- of een volledig elektrische aandrijving.

Technische gegevens:
Lengte over alles     9,50 m
Breedte      3,50 m
Diepgang      1,10 m
Kruiphoogte      2,30 m
Waterverplaatsing           8 t 
Motorisering    Craftsman CM 4.42 (by Mitsubishi), 42 pk
Inhoud dieseltank   200 l
Inhoud watertank   150 l
Inhoud vuilwatertank   100 l
CE-categorie   C
Prijs     € 149.900

terug