X-Craft lanceert nieuw model maatwerk-RIB

X-Craft, de enige bouwer van custom built RIBs (Rigid Inflatable Boats) in Nederland, lanceert een nieuw model: de X8.5. De eerste boot van dit type is deze zomer naar zijn Amerikaanse eigenaar getransporteerd. De X8.5 is een zeewaardige RIB met ongeëvenaarde vaarprestaties, comfortabele luxe en designmaatwerk tot in de kleinste details. 

Met de lancering van de X8.5 bestaat het portfolio van X-Craft uit drie basismodellen, die op duizenden manieren uitgerust kunnen worden met de gewenste techniek en designopties. De X8.5 valt wat lengte betreft tussen de bestaande X8.0 en X9.0, maar heeft meer dekruimte, waardoor er bijvoorbeeld plaats is voor extra stoelen. De inmiddels opgeleverde versie is voorzien van twee Mercury Verado-motoren van 300 pk, die de boot kunnen opstuwen tot 120 km/u. Toch zijn de RIBs van X-Craft niet alleen woeste waterduivels. Ze doen ook prima dienst als stabiele, veilige en comfortabele tourboot met bijvoorbeeld een zonnedek om op te relaxen.

Amerikaanse marine
De strakke en sportieve vormen van de X-Craft RIBs herbergen standaard al materiaal en techniek van de beste kwaliteit. De recent afgeleverde boot is daarnaast op maat voorzien van een scala aan opties: een metallic finishing, een rvs radarbeugel, alle denkbare Garmin navigatie-apparatuur, een ergonomische zwemtrap en een speciaal ontwikkeld sleepoog om de RIB als tender achter een superjacht te trekken. De nieuwe eigenaar is er lyrisch over: “X-Craft heeft fantastisch werk geleverd. Het is een geweldige boot en voor al mijn wensen zijn oplossingen bedacht met oog voor kwaliteit en design. Als ik ga tanken staan alle mensen op de kade stil. Zelfs een officier van de Amerikaanse marine die ik meenam op een proefvaart is laaiend enthousiast over de vaareigenschappen!”

Schokbestendige stoelen
Naast RIBs ontwikkelt X-Craft schokbestendige bootstoelen, die ze wereldwijd levert aan andere bootwerven, kustwacht, marine en particulieren. Deze jockey seats hebben een gepatenteerd veersysteem dat zelfs de grootste golfklappen soepel opvangt en sportief varen echt comfortabel maakt. De X-Craft Full Carbon is daarbij het topmodel, dat vervaardigd van carbon en titanium de meest lichte schokdempende bootstoel ter wereld is.

terug