Pedro Event dit jaar grootser opgezet dan voorheen

Het Pedro Event, de huisshow van de jachtwerf uit Zuidbroek, wordt dit jaar groter aangepakt dan de voorgaande 3 edities. De werf stelt dit jaar 3 dagen achtereen haar deuren open voor geïnteresseerden in de watersport. Ook is het programma aangepast, waardoor het Event nóg informatiever en aantrekkelijker wordt. Het Pedro Event vindt plaats op vrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

4e keer Pedro Event
Het Pedro Event is inmiddels een begrip geworden in de kring van Pedro schippers en andere geïnteresseerden van de werf. Marketing manager Ivar van der Leij vertelt: “ Onze insteek van het Pedro Event is om op informele wijze onze relaties bij te praten over wat we allemaal doen hier op de werf. Zo laten we de bezoekers graag zien hoe wij hier onze motorjachten bouwen. Zowel onze stalen Pedro’s, als de polyester Cantia en nu ook de nieuwe Pedro Liberty. Tevens willen we de bezoekers iets leren over hun boot of onderdeel daarvan en brengen we hen op de hoogte van de laatste trends en nieuwtjes. Een aantal van onze leveranciers verlenen hiervoor graag hun diensten.”

Tijdens het Pedro Event worden o.a. de volgende activiteiten georganiseerd.

• Rondleiding door de productie. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de boten van de Pedro werf worden opgebouwd. Van casco- afdeling tot spuitcabine en van de houtbewerking tot de inbouw van de motor.
• Proefvaarten met nieuwe Pedro’s. Test zelf de vaareigenschappen van een Pedro jacht.
• Workshop onderhoud aan uw boot. Waar moet u beslist aan denken en wat zijn handigheidjes bij het onderhouden van uw boot.
• Presentaties en workshops van o.a. Kemper en van Twist (leverancier van Perkins Sabre dieselmotoren), RayMarine Nederland, Centurion Accu’s en YEC (verfsysteem).

Naast deze activiteiten, ligt de museumboot van het Veenkoloniaal Museum ter bezichtiging in de haven van de werf. Deze boot “de Familietrouw’ uit 1894 diende als vrachtschip en vervoerde o.a. turf, hout en aardappelen door heel Nederland.

Voor bezoekers die van ver komen heeft Pedro een speciaal arrangement samengesteld samen met boerderij Hermans Dijkstra uit Midwolda. Hier kunnen bezoekers overnachten in een authentieke Oldambtster boerderij.

De catering tijdens het Pedro Event wordt verzorgd door De Kleinste Soepkraam. Zij serveren heerlijke soep van de Kleinste Soepfabriek van Nederland, gesitueerd in het naburige Noordbroek.

Geïnteresseerden die bij het Pedro Event aanwezig willen zijn kunnen een e-mail sturen naar info@pedro-boat.nl met daarin hun naam en adres. Zij krijgen dan een persoonlijke uitnodiging. Bellen met 0598-451763 kan natuurlijk ook.

Meer informatie en een volledig programma is te zien op www.pedro-boat.nl.

terug