Overname Skilso door Viknes

Woensdag, 29 juni jl. heeft Viknes een overeenkomst gesloten voor de overname van de modellenreeks van Skilsø. Met deze overeenkomst zijn twee traditionele culturen binnen de Noorse jachtbouw samengegaan. De overname betekent het samenbrengen van jarenlange ontwikkeling en technische know-how van Noorse kwaliteitsschepen, van Noorse toeleveranciers en het beproefde concept van practische, veilige en zeewaardige schepen als uitgangspunt voor elk ontwerp.
 
Sinds 1988 is Viknes gegroeid tot de grootste jachtproducent in Noorwegen. Boten gebouwd voor de ruwe en ruige omstandigheden in Noorwegen. Beproefde technieken en constante hoge kwaliteit vormen de basis voor de grote vloot van enthousiaste eigenaren.
 
Viknes: “Jarenlange ervaring geven ons een uniek inzicht in het optimaliseren van ons product en onze productieprocessen. Viknes zal haar eigen modellen met deze zelfde inzet blijven ontwikkelen. Ons vertrouwen in Viknes als concept blijkt uit de toenemende vraag in een nog steeds turbulente markt. We blijven gericht op de toekomst en blijven nieuwe modellen ontwikkelen in de lijn van de voor de Viknes zo kenmerkende eigenschappen.”
 
Skilsø heeft haar klanten in de afgelopen 92 jaar van kwalitatief hoogwaardige motorjachten voorzien. Nu gezocht werd naar voortzetting van de bedrijfsactiviteiten van Skilso, gaat Viknes vol trots de traditie van Skilsø scheepsbouw voortzetten in de moderne faciliteiten van Viknes.
 
Viknes: “We hebben alle mogelijkheden in huis om Skilsø te blijven ontwikkelen en te behouden, niet alleen voor de consument, maar ook voor de Noorse jachtbouwtraditie. De komende maanden zullen de mallen en de productie verhuizen naar de werven in Bergen en Arendal.
De produktie zal starten in het vroege najaar en de Skilsø motorjachten worden voorzien van een kleine Viknes touch.
 
In een teruglopende competitieve markt, waarin Noorse producenten geconfronteerd worden met producten uit ‘lage lonen landen’, zijn wij ervan overtuigd dat de markt zal blijven kiezen voor het solide beproefde Noorse product.
Met de mogelijkheden van productontwikkeling en de dynamiek binnen Viknes, is er groot vertrouwen om een nieuwe impuls te kunnen geven aan het product Skilsø.
 
Viknes is klaar om de toekomstige consument van dienst te zijn. “Wij, als producent, zijn er trots op om één van de meest complete ranges binnen Europa aan te kunnen bieden”, aldus Jan Inge Ivertsen van Viknes
 
Met de Viknes modellen aangevuld met de ontwerpen van Skilsø, kunnen we aan een breed spectrum  voldoen en zijn in staat  om zowel de beroepsvaart als de pleziervaart te bedienen.

terug