Nieuw vlaggenschip Bavaria Sport Serie – De Bavaria 43 Sport

Bavaria Yachtbau heeft een nieuw vlaggenschip, de 43 Sport. De eerste boten van dit nieuwe type hebben net de werf in Giebelstadt verlaten. Er komt ook een exemplaar naar Nederland. Dit schip is vanaf 1 augustus 2011 te zien in de showroom van Jansma Jacht te Sneek en zal als Nederlandse primeur gepresenteerd worden op de Hiswa te Water in September.

De nieuwe 43 is de opvolger van de Bavaria 42, maar is veel meer dan dat. De nieuwe 43 is namelijk leverbaar met 2 of 3 hutten, waardoor de klant zijn eigen indeling kan kiezen. Ook is de 43 duidelijk een trede hoger in het segment geplaatst. Het interieur is hoogwaardiger afgewerkt en er is keuze uit diverse houtsoorten en stofferingen. Net als zijn voorganger is de 43 zowel met als zonder hardtop te leveren. De HT heeft een canvas schuifdak waardoor men vrijwel helemaal open kan varen. Komt er toch een buitje dan is het soepel glijdende dak snel te sluiten. De open versie kan worden afgesloten door een campertent, welke in diverse kleuren leverbaar is.

De Bavaria Sport 43 is standaard voorzien van een verlengd zwemplateau waarmee de totale lengte van het schip komt op 14.99 m. De klant krijgt zo dus 49 voet schip voor zijn geld. Optioneel kan het zwemplateau hydraulisch bedienbaar gemaakt worden en kan dan o.a. dienen als bijboot of jetski lift.

Het schip kan worden geleverd met benzine- en dieselmotoren met Z-drives of met Volvo Penta’s IPS systeem met joystickbediening. De Z-drive aangedreven varianten zijn optioneel ook leverbaar met joystickbediening, waardoor manoeuvreren kinderspel wordt.

Wat bij het exterieur direct opvalt zijn de moderne lijnen en mooie verhoudingen tussen romp en opbouw. De romp is optioneel ook in een chique grijstint te bestellen. Op het achterschip is een laag gehouden zonnedek in het midden geplaatst waardoor aan beide kanten een mooie symmetrische opgang naar de gangboorden ontstaat. Onder het zonnedek is een royale bakskist. De bakskist kan elektrisch omhoog om toegang te verschaffen tot de machinekamer. In het cockpitgedeelte is een royale u-bank aan bakboord met daartegenover een wetbar. Voor de U-zit aan bakboord zit een verhoogde zit met geïntegreerd ligbed. Op deze zit kunnen zeker 3 personen in de vaartrichting meegenieten van het uitzicht. Aan stuurboord is het overzichtelijke dashboard met duo-zit stuurbank.

Bij binnenkomst van het interieur valt de ruimte en luxe afwerking direct op. Bij de 3-hutten versie is er bij binnenkomst aan bakboord en stuurboord een royale tweepersoonshut met veel stahoogte en 2 aparte bedden welke d.m.v. vulkussens tot tweepersoonsbed kunnen worden omgebouwd. In de salon is een royale bank welke als optie in diverse kleuren echtleder kan worden uitgevoerd. Aangrenzend aan bakboord is de kombuis. Vanuit de salon is er toegang tot de natte cel met elektrisch toilet en douche. Deze badkamer fungeert als dagtoilet en als badkamer voor de 2 gastenhutten. Voorin het schip bevindt zich de eigenaarhut met een eigen toilet- en doucheruimte.

terug