Kielmidzwaard voor Dephia zeiljachten tot 46 voet

Delphia Yachts introduceert nu ook haar 46cc zeiljacht met kielmidzwaard! De bouwer van hoogwaardige polyester boten combineert goede zeileigenschappen met de ruimte en comfort van een sportief familieschip. De Nederlandse importeur van deze Poolse jachtwerf, Tornado Sailing in Makkum, is erg blij met deze mogelijkheden.
“In deze grootte tot 46 voet, vind je nog bijna geen midzwaard optie. Toch is het ideaal: droogvallen op het Wad met een sportief schip dat qua zeileigenschappen gewoon tot de scherpe jachten behoort.  Ook voor het varen op de Friese meren is het ideaal, door de variabele diepgang wordt het vaargebied enorm vergroot en dat is erg bijzonder voor de grotere zeilboten”, zo vertelt Charles Laponder van Tornado Sailing.

Zeiljacht Delphia 46cc
Tijdens de Hiswa te water in september is er een bijzondere primeur in de haven van IJmuiden te bezichtigen: de Delphia 46cc met kielmidzwaard.  Het jongste ontwerp van Delphia biedt goede vaareigenschappen, luxe & comfort en heeft veel binnenruimte. Daarmee worden zowel de kapitein als bemanning zeer tevreden gesteld.  En uniek: want waar vind je een schip van deze grootte met de optie tot kielmidzwaard?

Het jacht is uitgerust met een center cockpit en biedt ruimte tot wel 10 personen, verder is er een  prachtig teakdek, ruim zonplatform en uitklapbaar zwemplateau. Ook binnen mogen we de boot zeker een plaatje noemen. Het interieur is ontworpen door Birgit Schnaase, een wereldberoemde op gebied van boteninterieurs. Er zijn twee grote hutten met eigen badkamer, waarbij de achterhut is uitgevoerd met een Frans bed, twee vaste fauteuils en veel (kast)ruimte. Het comfort van thuis en de vrijheid van varen is in deze zeilboot prima verenigd. De boot kent overigens diverse kielvarianten. En de prijs vanaf  €354.600,- is zeker concurrerend te noemen.

Zeiljacht Delphia 40.3
Door het nieuwe  interieur, ontworpen door de gerenommeerde interieur ontwerper Birgit Schnaase, is de nieuwste  Delphia 40.3 weer helemaal up to date. Licht, ruimte en zeer zeewaardig, dat staat centraal in deze comfortabele veertigvoeter. De boot is gebouwd volgens de RCD categorie A- norm, en garandeert daarmee de hoogste standaarden voor prestaties en veiligheid .
Aan de wensen van de klant wordt zeker tegemoet gekomen, want de boot is van binnen zelf in te delen: er zijn drie compartimenten die met elkaar verwisselbaar zijn. Dus of een klant nu kiest voor de uitvoering met twee hutten of een schip met 10 slaapplaatsen, het is allemaal mogelijk. En zoals de meeste van haar broers en zussen is de Delphia 40.3 leverbaar met diverse kielvarianten waardoor droogvallen op het Wad of varen door ondiepe wateren bereikbaar is geworden.  Leverbaar vanaf € 144.347,-

Motorschip 10.50 Escape De Luxe
Delphia is vooral bekend van de comfortabele zeiljachten die een goede prijs/kwaliteit verhouding kennen. Maar de motorboten van deze werf, verkrijgbaar in twee maatvoeringen 10.50 of 13.50 meter, zijn zeker een vermelding waard. De 10.50 is net opnieuw uitgebracht met een zwaardere, 54 pk motor en heeft standaard een boegschroef. Manoeuvreren is daardoor eenvoudiger geworden, niet alleen voor de kapitein, maar zeker ook de voor de bemanning; de brede gangboorden lopen erg gemakkelijk. Van binnen heeft de boot veel leef- en bergruimte, verder kunnen klanten kiezen voor een indeling met twee of drie cabines (6 tot 8 slaapplaatsen). Bij de twee cabine uitvoering is er voldoende ruimte om een modieuze L-bank in de kombuis te integreren. En het binnencomfort wordt vergroot door de standaard 20 liter warmwaterboiler. Vanuit een sloep ‘doorgroeien’ naar de Delphia 10.50 met meer comfort is  al mogelijk vanaf  € 84.133,-

Hiswa te water
Tornado Sailing uit Makkum, importeur van Delphia, is aanwezig op de Hiswa te water (6-11 september 2011, IJmuiden). De Delphia zeilboten 40.3 en 46cc en de motorboten type Escape (10.50 en 13.50 meter) zijn te bezichtigen tijdens deze beurs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tornado Sailing via telefoon nummer 0515-559 260 of via info@tornado-sailing.nl
Website  http://www.tornado-sailing.nl/

Op de foto ziet u de Delphia 40.3

terug