Jeanneau zet nieuwe lijn door met Sun Odyssey 379

SkipsYachting komt naar de Hiswa te Water met de Jeanneau Sun Odyssey 379 als primeur. Met dit zeiljacht zet de Franse werf de nieuwe moderne lijn voort die is ingezet met de 439, en de 409 die eerder dit jaar Hiswa Boot van het Jaar en Europees Boot van het Jaar is geworden. Overigens zijn ook deze twee jachten alsmede de Jeanneau 33i op de beurs te zien en presenteert SkipsYachting verder nog de Sillinger Proraid 765; een professionele RIB nu ook voor de recreatieve markt en een Botnia Marin Targa 27.1.

De Jeanneau Sun Odyssey 379 heeft standaard twee stuurwielen. Naast een gemakkelijke bediening heeft dit als voordeel dat je zonder obstakels vanuit de kuip naar het zwemplatform kunt lopen. Dit laatste wordt gevormd door de spiegel uit te klappen. Vlak achter de stuurwielen een vloerluik dat toegang biedt tot een ruimte met plaats voor het reddingsvlot en het ingangsluik van de kajuit. Het zeiljacht heeft standaard een diepe bulbkiel van 1,95 m. Optioneel is een ondiepe vleugelkiel van 1,50 m leverbaar of een kielmidzwaard waardoor de diepgang varieert van 1,10 tot 2,25 m.

De boot is met 9/10 fractioneel getuigd en door de multifunctionele mast is er keuze uit een standaard genua van 132 % of een optionele keerfok. Voor een goede loop aan dek zijn alle verstagingen naar binnen geplaatst. Alle lijnen lopen naar de kuip en de Jeanneau Sun Odyssey 379 heeft ook het German sheeting-system met een grote Harken overloop op het kajuitdak. Met 10,40 m heeft het schip een lange waterlijn wat de aan-de-windse zeileigenschappen zeker ten goede komt. Dit wordt versterkt doordat ook deze 379 is voorzien van een knik in de romp waarvan bewezen is dat deze vorm de zeileigenschappen sterk verbeterd. Ander voordeel van deze knik is een stijvere romp en meer binnenruimte.

Het standaard met Fine Teak® betimmerde zeiljacht is leverbaar met twee of met drie hutten, heeft een badkamer met af te sluiten douchegedeelte, een L-vormige kombuis, een langsbank en een U-bank met tafel en een geïntegreerde navigatiehoek. De banken zijn trouwens ook in te richten als slaapgelegenheid waardoor er negen mensen kunnen slapen. Best bijzonder voor een boot van 11,34 m. Om het stroomverbruik tot een minimum te reduceren is het complete schip voorzien van LED-verlichting. Bovendien is de kans groot dat ook deze Jeanneau in de nabije toekomst kan worden uitgerust met een hybride systeem: een diesel / elektromotor combinatie met saildrive die tijdens het zeilen 180 graden kan worden gedraaid waardoor de elektromotor als dynamo fungeert.

Bergruimte is er in overvloed en vind je vooral terug boven de banken en in de kombuis.
Licht is een belangrijk item in de nieuwe Jeanneau’s. De 379 heeft grote raampartijen aan weerskanten van de opbouw, rechthoekige poorten in de romp, (flush)luiken op het dek en de opbouw en aan beide zijden naast de kajuitingang twee poorten die met een knik zowel horizontaal als verticaal in de opbouw zijn verwerkt. Dit genereert zowel licht in de kajuit als in beide achterhutten.

Info: SkipsYachting, IJsselmeerdijk 1-17, 8221 RC Lelystad
Telefoon 0320- 279 863, internet: www.skipsyachting.nl e-mail: info@skipsyachting.nl

Technische gegevens:
Lengte over alles: 11,34 m
Lengte romp: 10,98 m
Lengte waterlijn: 10,40 m
Breedte: 3,76 m
Diepgang: 1,95 m (std), 1,50 m (optie) of 1,10 – 2,25 m (optie kielmidzwaard)
Waterverplaatsing: 6.700 kg
Ballast:
Zeiloppervlak: 70 m² (std)
Motorisering: Yanmar 29 pk
Ontwerp: Marc Lombard – Jeanneau Design
Prijs: vanaf € 126,128 af werf Frankrijk
Website: www.skipsyachting.nl

Standnummer Hiswa te Water: C3/F10

terug