HISWA Amsterdam Boat Show vaart een nieuwe koers

HISWA nieuwe stijl verrast bezoekers met een complete metamorfose. Een nieuwe indeling van de beursvloer en nieuwe onderdelen als Speed Cinema en het Nieuwe producten plein maken een bezoek nog aantrekkelijker. Wie een sloep of sportboot op het oog heeft kan deze uitproberen in RAI Haven. Ook Duiksport, volop beoefend door watersporters, wordt toegevoegd aan het beursaanbod. De gekozen koers haakt in op de uitkomsten van uitgebreid onderzoek onder bezoekers en exposanten. De HISWA Amsterdam Boat Show vaart een nieuwe koers vindt plaats van 6 t/m 11 maart in Amsterdam RAI.

Verassende nieuwe indeling van de beursvloer
Vrijwel geen boot, merk of paviljoen staat op dezelfde plek als in 2011. Zeilboten en motorboten krijgen ieder hun eigen steiger en ook het watersportbassin krijgt een opvallende nieuwe locatie. De nieuwe indeling in combinatie met het uitgebreide aanbod maakt een bezoek aan de beurs tot een avontuur. “We spelen met de vernieuwingen in op geluiden uit de markt. We hebben de afgelopen jaren extra goed geluisterd naar onze bezoekers en exposanten en uitgebreid onderzoek gedaan naar hun behoeften. Vernieuwing en verdieping van de beurs kwamen hierin sterk naar voren”, aldus beursmanager Rikkert Graat.

Proefvaren op de ‘droge HISWA’

Binnenbeurs of niet, in de haven achter het RAI-complex kan voor het eerst een proefvaart gemaakt worden met sloepen en kleinere sportboten. In het weekeinde liggen er speciaal voor kinderen rubberbootjes met een kleine buitenboordmotor, waarmee zij een rondje kunnen varen en leren manoeuvreren. Met een rondje door de hallen is HISWA 2012 dus nog niet bekeken. Ook op het buitenterrein bij de hoofdentree zijn dit jaar boten te bewonderen.

Van duiksport tot megajacht

Met duiksport wordt een nieuwe watersport toegevoegd aan het beursaanbod. Eveneens nieuw deze editie is het Speed Cinema met films gericht op motorbootvaren, van vaargebieden tot powerboatracing. Nieuwe opvallende producten staan in de schijnwerpers op het Nieuwe producten plein en voor alles op het gebied van jachtontwerp wordt een speciaal plein opgezet. Zelfs een megajacht mag niet ontbreken. In 2011 breidde de HISWA het activiteitenprogramma al sterk uit met ondermeer de Meteo clinics, Power Boat Zone, Havenstraat en het SloepenPlaza. De komende jaren bouwt de beurs verder uit met activiteiten voor vrijwel elk segment in de watersport.

HISWA Amsterdam Boat Show 2012

HISWA 2012 vindt plaats van 6 t/m 11 maart in Amsterdam RAI.

terug