Den Helder ontvangt de Clipper Round the World Yacht Race

Den Helder heeft zich, als partner van Clipper Race deelnemer De Lage Landen,  verzekerd van een bezoek van de tien zeiljachten in de Clipper 11-12 Round the World Yacht Race; met 40.000 zeemijl ’s werelds langste zeilrace. De Lage Landen is de eerste Nederlandse deelnemer aan de Clipper Race en daarom levert Nederland ook voor het eerst een officiële stop-over haven. Willemsoord, de historische haven van Den Helder, is de voorlaatste tussenstop, voordat de vloot terugkeert naar Engeland. De tien zeil teams worden half juli 2012 in de haven van Den Helder verwacht. De Nederlandse boot ‘De Lage Landen embraces the world’ zal daar uiteraard als ster van de show verwelkomd worden.

Ronald Slaats, CEO van de Lage Landen maakte dit nieuws samen met Wethouder Kees Visser wereldkundig tijdens de Marinedagen 2011 – een driedaags evenement in Den Helder met tal van demonstraties ter promotie van de Nederlandse Marine. Ronald Slaats, CEO de Lage Landen: “Ons bedrijf staat voor duurzame partnerships en ik ben dan ook verguld met het feit dat we in Den Helder en Willemsoord partners gevonden hebben die de wil etaleren om er gezamenlijk met ons een onvergetelijke gebeurtenis van te maken.”

De tien moderne 68-voet jachten worden verwelkomd in de historische haven van Willemsoord, de voormalige onderhoudswerf voor de Koninklijke Nederlandse Marine. De werf is prachtig gerestaureerd en is een populaire toeristische attractie met maritieme musea, cafés, restaurants en een aantrekkelijke jachthaven. Kees Turnhout, Citymarketing Den Helder: “De komst van deze unieke zeilvloot naar Den Helder in 2012 past prima in de doelstellingen van de Citymarketing van Den Helder. Na het Napoleonthema van dit jaar staat in 2012 het thema “Den Helder kust de zee” centraal. De band met de zee is de kracht van Den Helder. En die kracht heeft De Lage Landen doen besluiten om samen met Den Helder op te treden als gastheer in Nederland. Dit bezoek past in een indrukwekkende reeks van nautische evenementen, samen met de huidige Marinedagen, SAIL Den Helder 2013 en de Grandprixofthesea die met ingang van augustus dit jaar jaarlijks in Den Helder wordt gehouden. Deze publiekstrekkers zetten Den Helder’s maritieme kwaliteiten goed op de kaart.”

Clipper 11-12 start op 31 juli in Southampton aan de zuidkust van Engeland en volgt een route langs 15 havens op zes continenten. De reis voert langs Rio de Janeiro, Kaapstad, Geraldton, Queensland, Nieuw Zeeland, Singapore, Qingdao, San Francisco, New York, Nova Scotia, Derry-Londonderry en Nederland alvorens terug te keren naar Engeland.

De Clipper race werd geïnitieerd door Sir Robin Knox-Johnston, de eerste man die solo non-stop rond de wereld zeilde, om ‘gewone’ mensen de kans te geven om iets echt bijzonders doen. De Clipper Race is het enige evenement in zijn soort voor iedereen – ongeacht zeilervaring en biedt hen de unieke gelegenheid om de spanning en sensatie van oceaan racen te beleven.

Sir Robin: “We kijken uit naar een bezoek aan onze Nederlandse vrienden als de race volgend jaar Den Helder aandoet. De historische werf van Willemsoord is een mooie locatie en biedt een prachtig decor voor de vloot.”

 

terug