Zomer Expositie bij GalleryMaritime Middelburg

Het oeuvre van Geer Huybers is uitermate omvangrijk en omvat uiteenlopend werk. Elk van die werken heeft zijn eigen overtuigingskracht. In zijn lange kunstenaarsbestaan bouwde Geer een collectie op van visuele dwaalwegen. Eenmaal op een pad aangekomen volgt hij het nieuwe spoor. En als een speurder op de plek van het onheil, zoekt Geer naar de reden, naar een aanwijzing, zonder te weten waaruit die dan wel zal bestaan. In de loop der jaren bewandelde hij zo vele wegen waarbij het eindpunt uitkwam op het open terrein waarin de fantasie zijn vrije loop krijgt. En, keer op keer slaagt hij erin om een zoektocht tot zijn doel te maken. De maritieme wereld is daar onderdeel van. Liefst vaart hij in zijn kajuitjacht op zee, zijn gedachte de vrije loop latend. Na een vaartocht legt hij zijn impressies vast met olieverf in zware luchtpartijen en verre horizonnen. Met die verbeelding oogst hij vooral bijval omdat het voor de kijker vertrouwde beelden zijn. Het gaat Huybers wel om meer dan de natuurbeleving. Elk van zijn werken verbergt gedachten die de speurder in hem het pad wijzen om verder te gaan. Soms raakt hij op paden van verre wijzen. De werken waarin Geer zijn China ervaringen verbeeldde raken impliciet de leer van Confucius; “waarheen je ook gaat, ga met heel je hart”.

Op zaterdag 30 juli 2011 zal Geer Huybers in de open lucht, op het Abdijplein in Middelburg, samen met 15 studenten van de Kunstacademie Jiangnan Taihu Senior School uit Wuxi (China), een drieluik creëren met als titel Herinnering aan Zeeland.

Huybers expositie in GalleryMaritime is van 3 juli tot en met 27 augustus 2011. GalleryMaritime is geopend donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en na afspraak tel. 06 22591452 (ook voor groepen).  www.gallerymaritime.nl of info@gallerymaritime.nl

Lezen in de galerie en bladeren in maritieme boeken kan ook. Er ligt een grote stapel boeken over maritieme kunst ter inzage en te koop. Toegang in de galerie is gratis.

terug