De nieuwe Italia Yachts 10.98 Verrassend, ruim en snel

De IY 10.98 is een modern ontwerp met een klassiek hart, gebouwd en ontworpen voor en door zeilers om gemakkelijk, en snel, in comfort te kunnen zeilen.

Italia Yachts is een nieuw project van een Italiaanse wedstrijdzeiler en jachtimporteur, ontworpen door Maurizio Cossutti en gebouwd door de werf Cantiere Baruffaldi met ruim 50 jaar jachtbouw ervaring.

Buitenom valt naast de positieve spiegel -die het schip haar klassieke uitstraling geeft- de zeer ruime en brede kuip op met zijn brede gangboorden en vlakke opbouw. Binnen is het prachtige teakhouten interieur een van de ruimste in zijn klasse. Het modern gebouwde schip weegt slechts 4500 kg en is door haar torpedo kiel zeer stabiel. Het schip leent zich uitstekend voor vlot toerzeilen of regatta`s (ook met kleinere bemanning).

De importeurs van Italia Yachts zijn zeer enthousiast over deze nieuw gebouwde Italiaanse schone: ‘’Wat opvalt aan de IY 10.98 is haar “retro uitstraling “ , haar zeer ruime kuip en interieur. Ook de afwerking is op zeer hoog niveau. Tel hier de zeer goede zeileigenschappen bij op en de IY 10.98 vormt een welkome aanvulling in het Performance-Cruiser segment.’’

terug