Botenwacht sluit overeenkomst met alarmcentrale Eurocross Assistance

 

Per 1 juni heeft Nederlands enige pechhulpverlener voor de pleziervaart; Botenwacht Nederland een overeenkomst gesloten met alarmcentrale Eurocross Assistance. Deze overeenkomst houdt in dat Eurocross alle telefonische pechmeldingen gaat aannemen voor Botenwacht. 
Eurocross Assistance is onderdeel van Achmea/Eureko en al 26 jaar toonaangevend in wereldwijde hulpverlening zoals medische hulp, vervoershulp en ook hulp op het gebied van brand-, storm- of waterschade en personenalarmering. 
Directeur van Botenwacht; Mick Eijsten is blij met de samenwerking. “Al vanaf begin 2010 waren we op zoek naar een geschikte partner die de rol van meldkamer voor Botenwacht kan vervullen. Door een steeds sneller groeiend ledenbestand begon onze eigen meldkamer bij pieken soms te kort te schieten. Na de overname van enig concurrent Bootgarant werd het belang van een professionelere meldkamer met voldoende capaciteit nog groter. In Eurocross hebben wij een ervaren partner gevonden met een schat aan kennis op gebied van telefonische hulpverlening. Eurocross zal de monteurs van Botenwacht  inschakelen op het moment dat dit nodig is. Groot pluspunt is ook dat Eurocross 24 uur per dag te bereiken is voor pechmeldingen. Elke dag.
Tijdens het Hemelvaartweekend is het functioneren van Eurocross gelijk goed getest. Door het mooie weer in combinatie met een lang weekend ging watersportminnend Nederland massaal het water op. Nog niet eerder kwamen er zo veel pechmeldingen binnen.
Het pechhulpnummer voor de meldkamer van Botenwacht is niet veranderd. Nog steeds schakelen leden van Botenwacht met telefoonnummer 0800-9992233 de hulp in van Botenwacht.  Voor algemene informatie belt men 0486-460120.

 

terug