Bataviahavendagen 2011

Op 25 en 26 juni barsten de Bataviahavendagen weer los. Een gezellig en veelzijdig maritiem evenement in en rond de Bataviahaven in Lelystad. Het programma is breed en biedt voor een ieder wat wils. Voor de sloepen en bootliefhebbers is er de Nationale Sloepenshow. Rond de 140 sloepen, vletten en RIB’s zullen in en rond het water aanwezig zijn. Voor de aspirant sloepvaarder het perfecte moment om nog een keer het complete aanbod in sloepenland te kunnen aanschouwen. En dan is de afweging een stuk makkelijker te maken. Ook een proefvaart behoort tot de mogelijkheden. Maar ook voor de  liefhebber die van mooie boten houdt is even lekker kijken, dromen en snuffelen natuurlijk ook goed.

Op beide dagen is er een maritieme markt, met meer dan 40 kramen vol nautische en minder nautische koopjes. Op deze markt staan ook weer een aantal oude ambachten. Dit jaar zullen onder meer een sigarenmaker, mandenmaker, nettenboeter en pottenbakker acte de presence geven.

Dit jaar zorgt Artifest voor de nodige muzikale, culturele en culinaire afleiding. In meer dan 40 kramen tonen kunstenaars hun creaties. Er is op twee podia live muziek in alle genres, op het derde podium is een mogelijkheid je danstalent te showen. Met een springkussen en verschillende activiteiten is er ook voor de kleintjes is er voldoende te doen. Op verschillende plaatsen kan je lekker eten en drinken.

Op zaterdag vinden de Drakenbootraces plaats. Op onze site vind je veel meer informatie over dit spectaculaire evenement. Een van de teams bestaat uit Het College van Burgemeester en Wethouders van Lelystad. Komt dit allen zien!

De zaterdagavond wordt knallend afgesloten met het door ECL georganiseerde symfonisch vuurwerk. Het thema dit jaar is Queen. Het vuurwerk wordt vanaf het water vlak voor de Bataviahaven afgestoken, dit wordt een spektakel. Tijdens beide dagen kan je een rondvaart maken met de prachtige salonboot De Veerman van Kampen. De Bataviahavendagen zouden natuurlijk niet compleet zijn zonder een doorlopend optreden van het dames blaasorkest Pardoes. Zij zullen op verschillende momenten het dak er af spelen. Al met al een overvol programma, wat voor iedereen iets te bieden heeft. We nodigen u dan ook van harte uit om het weekend van 25 & 26 juni naar de Bataviahaven in Lelystad te komen.

Tijden:
Zaterdag en Zondag 25 & 26 Juni 10:00-18:00 uur:
Nationale sloepenshow, Maritieme Markt, Blaaskapel Pardoes, Artifest
Kunstmarkt en activiteiten
Artifest culinair is op zaterdag geopend van 10:00-24:00 uur
Rondvaarten met de Veerman van Kampen worden aangegeven op de borden rond de haven.
Drakenbootrace zaterdag van 12:00-16:00 uur
Symfonisch vuurwerk zaterdag van 22:30-23:30 uur

terug