SVC RIVER 1320: eigentijds, vernieuwend, ruim en luxueus

Jachtwerf Klaassen introduceert, in samenwerking met jachtontwerpbureau Sea Level, de jongste telg van de Super Van Craft-familie: de SVC RIVER 1320.

De SVC RIVER 1320 is een stalen CE-C gecertificeerd rondspant motorjacht bedoelt voor gebruik op binnenwater en de (grote)rivieren. In verband met het vaargebied is de diepgang beperkt tot 1,10 meter. De doorvaarthoogte van het schip is 2,45 meter.  De romp vertoont typische kenmerken van de klassieke Super Van Craft; een degelijke stalen rondspant, met elegante waaier in het voorschip en ‘tumble-home’ in het achterschip. De opbouw is echter modern, met een knipoog naar het verleden. Deze is eigentijds met veel rondingen en een subtiele overhang. Het jacht is voorzien van een ruime, open kuip met, optioneel, een directe toegang tot het zwemplatform. Deze is door middel van een deur bereikbaar. De half open salon ligt gelijkvloers met de kuip. Het half open deel van deze ruimte is volledig afsluitbaar door een elektrisch bedienbare cabriolet kap. Wanneer de kap niet in gebruik is, kan  deze worden weggeborgen in een beugel. Zowel de salon als de kuip bieden ruim zitplaats aan 6 personen.
Onderdeks biedt de custom built RIVER een ruime accommodatie met slaapplaats voor 2 personen, een zithoek, een luxe natte cel en een kombuis. De dinette wordt zo ontworpen, gebouwd en ingericht dat de mogelijkheid bestaat twee gasten mee uit logeren te nemen. Bij het interieur ontwerp ligt de nadruk op de creatie van een eigentijdse, open ruimte. Het standaard maritieme interieur is hierbij volledig losgelaten. Bastiën Ligthart van Sea Level: ,,de SVC RIVER 1320 richt zich op een nieuwe doelgroep binnen de Super Van Craft-schepen. Tot nu toe waren de jachten ingericht op complete families, de RIVER 1320 beperkt zich tot twee opvarenden. Het resultaat is een ruim en luxueus schip dat zich uitstekend leent voor langere tochten over de grote rivieren.’’
Naar verwachting rolt bouwnummer 1 in september 2011 van stapel.
Specificaties:
13,20 x 4 x 1,10 m / doorvaarthoogte: 2,45 m / gewicht: 16 ton / motor: VW Marine TDI 200-6, 147 kW/200 pk / boeg- en hekschroef: Sidepower SEP80/185T (elektrisch) / brandstof: 460 ltr., water: 530 ltr., vuilwater: 340 ltr. / prijs vanaf 750.000 euro incl. BTW
terug