Pedro start marathon Zomertoer 2011

Een grote kans dat u deze zomer de Pedro Liberty tegenkomt op het water bij u in de buurt. Dit nieuwste model van de Groningse werf combineert het comfort en de ruimte van een woonboot met de goede vaareigenschappen van een motorjacht. Met het idee “Pedro komt naar je toe deze zomer’ zal de Liberty, een afstand van maar liefst 1.100 km afleggen over de Nederlandse wateren.  
Vrijheid in mobiliteit
Met een hoge mate aan comfort geheel Europa door. Dat de Liberty vrijheid en mobiliteit geeft, bewijst deze marathon-vaartoer zeker. “We laten hiermee zien dat je met de Liberty zonder problemen en beperkingen de binnenwateren, maar ook de grote rivieren en het IJsselmeer kunt bevaren. De Liberty is ontworpen op CE-categorie C, “ zegt Ivar van der Leij, marketing manager bij Pedro-Boat. “Zo haalt de Liberty een maximale snelheid van 8 knopen, vergelijkbaar met een conventioneel stalen motorjacht. Ook de wendbaarheid en vaareigenschappen zijn heel goed vergelijkbaar. Met een lage doorvaarthoogte van slechts 2.50 meter zijn veel vaargebieden toegankelijk en kan je ook zonder problemen door Frankrijk richting de Middellandse zee varen”. Naast een dieselmotor kan de Liberty ook worden geleverd in een hybride versie.  

Druk programma
De start van de Pedro zomertoer vond plaats op het Oldambtster Waterweekend aan de Blauwe Stad op 21 en 22 mei. Daarna doet de Liberty mee aan de Vlootschouw in de stad Groningen op Hemelvaartdag. Tijdens het Skûtsjesilen en de Sneekweek ligt de Liberty bij de Pedro vertegenwoordiger Majac Watersport op ’t Ges in Sneek. Daarna gaat de Liberty varend naar Maastricht, waar zij ook 10 dagen te bezichtigen is. De Zomertoer wordt afgesloten op de Hiswa Te Water van 6 t/m 11 september in IJmuiden, waar de Liberty een prominente plaats in de beurshaven zal innemen en voor het eerst voor het grote publiek te bezichtigen zal zijn.   
Tijdens de Zomertoer kun je een afspraak maken om de boot te bezichtigen. Daarvoor kan men het beste contact opnemen met de werf, met Majac Watersport in Sneek of met Jachthaven Pietersplas in Maastricht. 

terug