Jachthavens Monnickendam ontvangen Blauwe Vlag 2011

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 129 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van 2010.  Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlag werd uitgereikt aan 50 Nederlandse stranden en 79 jachthavens.
 
Jachthaven De Zeilhoek, Marina Monnickendam, Jachthaven Hemmeland en Jachthaven Waterland ontvingen tijdens de Landelijke Uitreiking op Jachthaven Flevostrand te Biddinghuizen uit handen van Gedeputeerde J.N. van Kolk van de provincie Flevoland dit keurmerk voor duurzame jachthavens en stranden. 
Veilige en schone stranden en jachthavens
De Monnickendamse Jachthavens verdienen gezamenlijk de Blauwe Vlag omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. [Dit jaar voor de 8 ste keer] . De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

terug