Jachtbouw Zevenhuizen, bouwer van North-Line Yachts, breidt uit in Harlingen

Jachtbouw Zevenhuizen uit Franeker bouwt in Harlingen aan het Van Harinxmakanaal een nieuwe werf. Afgelopen vrijdag werd op de nieuwe locatie in Harlingen de eerste paal geslagen door de derde generatie, Rients Henk van Sluis. Zevenhuizen is sinds 1976 gevestigd in Franeker en heeft vanaf 2001 ook een eigen jachthaven op Industrieterrein Oostpoort in Harlingen. De jachtbouwer zal zich net als in Franeker gaan richten op de bouw van haar eigen vloot, North-Line Yachts. Ook is de werf het adres voor onderhoud, refit, betimmering, polyester en winterstalling. 

Nieuw locatie
De nieuwe werf zal gevestigd worden op de Kelvinstraat 2D direct aan het Van Harinxmakanaal, waar de werf al een eigen jachthaven met 35 ligplaatsen heeft. De nieuwe werf is perfect gesitueerd op nog geen vijf kwartier rijden vanaf Amsterdam of Utrecht, direct aan de A31 bij Harlingen. De werf ligt ook slechts vijf minuten varen van de Waddenzee. 

Planning
De nieuwbouw zal eind dit jaar gereed zijn en kunnen komende winter de eerste schepen gebruik maken van een overdekte en/of open winterstalling. De uitbreiding is fors, erkent Sipko van Sluis, directeur van Jachtbouw Zevenhuizen. ” Echter we zijn op de huidige locatie compleet uit ons jasje gegroeid, en uitbreiding is niet mogelijk. Met de bouw van deze nieuwe werf kunnen we meer flexibiliteit en efficiëntie bereiken. Daarnaast kunnen nu ook grotere schepen bij ons terecht”. 

Werf van formaat
Op de nieuwe locatie komt een bedrijfshal van ruim 3000m2 inclusief kantoren. De hal is verdeeld in een afbouwhal, een spuit-/verfhal en een winterstallingshal. Met een hoogte van ruim tien meter zullen de meeste schepen zonder problemen naar binnen kunnen. 

Historie 
Jachtbouw Zevenhuizen is sinds 1976 gevestigd op de huidige locatie Zevenhuizen 1 in Franeker. De familiejachtwerf werd opgericht door Henk van der Land en Rients van Sluis. In de jaren 70 is het jachtbouwbedrijf begonnen met de jachtbetimmering van alle typen plezierjachten. Het familiebedrijf heeft sindsdien haar diensten fors uitgebreid. 

Toekomst
In 2000 is de leiding van Zevenhuizen overgegaan naar zoon Sipko van Sluis die gestart is met de ontwikkeling van een eigen lijn schepen, North-Line Yachts. De North-Line serie is ontwikkeld in samenwerking met de ontwerper van de Nelson pilotschepen, Arthur Mursell. Begin 2007 is de eerste North-Line op de markt gebracht. Deze CE-A gecertificeerde schepen blinken uit in zeewaardigheid, eerste klas materiaal gebruik, oog voor detail en tijdloze schoonheid. Zevenhuizen zal zich naast de particuliere markt nu ook gaan richten op off shore activiteiten.

www.north-line.nl

terug