Geef je bootspullen een tweede leven op de bakskistmarkt

 

Op zaterdag 28 mei wordt op de Pekelharinghaven in het kader van het evenement Medemblik Nautiek een ruil- en verkoopmarkt van tweedehands bootspullen gehouden. De markt begint om 13.00 uur en zal rond 18.00 sluiten.  Iedere watersporter mag  bootbenodigdheden (geen boten) aanbieden. Er is een beperkt aantal kramen beschikbaar. Dus kom vroeg voor de beste plekken!
Iedere watersporter kent de voorbeelden. Je vervangt iets op je boot – de landvast die een beetje vies is, het blok dat te licht is, de schroef die niet gestroomlijnd  is – en de oude spullen verdwijnen in je bakskist of in de schuur. Na een paar jaar zou je een kleine winkel kunnen beginnen in tweede hands bootspullen. Weggooien is zonde, want eigenlijk functioneert het nog goed. Graag zou je er iemand een plezier meedoen, maar wie? Marktplaats is tegenwoordig een goede oplossing, maar wie krijg je dan aan huis?
 
De bakskistmarkt op de Pekelharinghaven biedt nu uitkomst. Ruim je schuur en bakskist op en ruil of verkoop ze aan medewatersporters uit Medemblik. Voor informatie over de bakskistmarkt kunt u bellen met Pieter Kok 06-25045549
Kinderwaterspektakel in de Westerhaven
Bestevaer biedt kinderen vanaf 8 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met de zeilsport. Iedereen kan zelf echt even zeilen in de Westerhaven onder deskundige begeleiding van de instructeurs van Bestevaer die in een rubberboot meevaren en aanwijzingen geven.
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen om te zeilen in een Splash. Ook zij kunnen met deze wat grotere eenmansboot dus even een rondje zeilen om dat echte watersportgevoel te beleven. Ouders kunnen dan ook eens ervaren hoe het is om helemaal alleen in een bootje te zitten.
Kom dus allemaal naar de Westerhaven om kennis te maken met het zeilen.
Handig om te weten
Kijk voor meer informatie over deze spetterende dag op www.medembliknautiek.nl
of kijk op www.deltalloydregatta.org en volg ons op Twitter via www.twitter.com/medemblikN 
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Medemblik, vele vrijwilligers en sponsoren.

 

terug